Komt er een ‘Vaiana 2’? – Releasedatum, trailer en meer

Na het gigantische succes van de eerste film kunnen we ons voorstellen dat de volgende vraag ook weleens door jouw hoofd geschoten is: komt er een Vaiana 2? In dit artikel bespreken wij alles wat er bekend is over een eventuele productie + releasedatum en laten we weten of en wanneer je de animatiefilm op Disney+ kunt kijken.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Komt er een Vaiana 2?

De in 2016 verschenen animatiefilm ‘Vaiana’ (in het Engels bekend onder de titel Moana) was een echte kijkcijferhit. Met een wereldwijde opbrengst van meer dan 643 miljoen dollar was dit zelfs een van de grootste successen van de The Walt Disney Company, en ook bij critici viel de film goed in de smaak. Zo sleepte de kinderfilm in 2016 maar liefst twee Oscarnominaties in de wacht, één voor ‘Best Animated Feature Film of the Year’ en één voor ‘Best Original Song’. Al deze successen ten spijt: helaas is een releasedatum of trailer van een eventuele tweede film nog niet bekend. Of en wanneer er een sequel zal verschijnen is dus nog niet duidelijk, hoewel er in het verleden wel al druk gespeculeerd is over een vervolgfilm of zelfs -serie.

Dit betekent overigens niet dat je Vaiana 2 helemaal uit je hoofd moet zetten. The Walt Disney Company heeft eerder namelijk bewezen dat het bedrijf vaker niet zo vlug is met het uitbrengen van vervolgfilms. Zo moesten fans na Frozen wel zes jaar lang wachten op Frozen 2. De kans dat we ergens in de toekomst getrakteerd worden op een nieuw verhaal over Vaiana en Maui is daarom altijd aanwezig. Hou vooral Streamwijzer in de gaten; wij brengen je uiteraard op de hoogte als er iets nieuws bekend wordt!

Vaiana is momenteel op Disney+ te zien

Wil je nog even je geheugen opfrissen voordat er tóch opeens een tweede deel in de bioscoop verschijnt? Bekijk dan Vaiana hier op Disney+. Op deze videodienst stream je, naast het verhaal over de avontuurlijke tiener Vaiana die samen met halfgod Maui de wereld over zeilt, ook extra materiaal. Zo vind je hier niet-vertoonde scènes, een filmpje met alle Easter Eggs die de makers in de film gestopt hebben en een korte documentaire over de muziek in de animatiefilm.

Vaiana is daarnaast ook via Pathé Thuis te zien. Je kunt de film er hier op de officiële website huren vanaf €2,99 en kopen vanaf €14,99. Hieronder bekijk je de trailer.

Andere populaire animatiefilms op Disney+

Over het verschijnen van Vaiana 2 is dus helaas niet veel bekend. Gelukkig kun je op Disney+ wel vele andere animatiefilms bekijken. Hier vind je onder meer de geliefde film Raya en de Laatste Draak (2021). Ook voor de nieuwste films van The Walt Disney Company, zoals het in 2021 uitgebrachte Encanto, kun je op Disney+ terecht.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.