Komt er een ‘Turning Red 2’? – Releasedatum, trailer en meer

Hoewel de nieuwste Pixar-film Turning Red (2022) de bioscoop oversloeg en direct op streamingdienst Disney+ verscheen, deed dit niks af aan het razende succes. Met een Rotten Tomatoes-score van 94%, een IMDb-score van een 7,0 (uit 100.000 stemmen) en lovende kritieken vanuit de pers werd deze film uitstekend ontvangen. En daarom horen we steeds vaker de vraag: Komt er een Turning Red 2? Wij geven je in dit artikel het antwoord.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Komt er een Turning Red 2?

Turning Red draait om de 13-jarige Meilin ‘Mei’ Lee, die in een gigantische rode panda verandert als ze een sterke emotie voelt… wat gezien het feit dat ze in de beginnende puberteit zit nogal vaak is. Dit is de tweede film van Pixar met een vrouwelijke regisseur, de eerste die geregisseerd werd door een vrouw van kleur én de eerste film die volledig door vrouwen gemaakt is.

Door alle lovende kritieken en de ongekende populariteit van de coming-of-age-film kan Turning Red 2 bijna niet uitblijven. Toch moeten we je teleurstellen: er zijn op dit moment namelijk nog geen officiële aankondigingen voor een vervolg. Wat wél goed nieuws is, is dat de makers Turning Red 2 in ieder geval zeker zien zitten. In een interview met Comicbook.com geeft regisseur Domee Shi aan dat de optie voor een tweede deel nog op tafel ligt:

“We staan ervoor open, maar we hebben het er nog niet echt over gehad. Maar ja, het einde is natuurlijk wel een uitnodiging voor meer verhalen.”

Producer Lindsey Collins voegt toe dat ze de personages nog niet zat is en moeite heeft om ze los te laten. Het creatieve team staat er dus wel voor open. Of dit zal resulteren in een Turning Red 2, een korte film over Mei Lee en haar vrienden of iets anders, moet nog maar blijken. Mocht je overigens geen genoeg kunnen krijgen van de film met de rode panda, dan kun je wel nu hier op Disney+ kijken naar Embrace the Panda: Making Turning Red. Dit is een documentaire over het vrouwenteam dat achter het roer staat van de hitfilm.

Turning Red is momenteel te zien op Disney+

Net als Soul (2020) en Luca (2021) sloeg Turning Red de bioscoop volledig over en werd deze animatiefilm direct op de streamingdienst Disney+ gelanceerd op 11 maart 2022. Dit kwam onder meer door de coronacrisis en het feit dat de bioscopen in veel landen niet open waren. Of dit weer zou gebeuren als er een Turning Red 2 zou verschijnen, is op dit moment niet duidelijk.

Als je Turning Red (in het Nederlands bekend als Over De Rooie) nog niet gezien hebt of nog een keer wil kijken, kun je bij Disney+ terecht. Check de trailer hieronder om weer in de stemming te komen.

Andere animatiefilms op Disney+

Over het verschijnen van Turning Red 2 is dus helaas nog niet veel bekend. Gelukkig kun je op Disney+ wel vele andere animatiefilms bekijken. Hier vind je onder meer de geliefde films Vaiana (2016) en Raya en de Laatste Draak (2021). Ook voor de nieuwste films van The Walt Disney Company, zoals het in 2021 uitgebrachte Encanto, kun je op Disney+ terecht.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.