Komt er een ‘Top Gun 3’? – Releasedatum, trailer en meer

2022 is het jaar waarin Top Gun een comeback maakt. Ruim 36 jaar nadat de klassieker op het witte doek verscheen is Tom Cruises Pete ‘Maverick’ Mitchell in Top Gun: Maverick eindelijk terug. Maar zal Tom Cruise voor een derde keer in de huid van deze daredevil kruipen of is dit de laatste keer? Oftewel: komt er een Top Gun 3? Die vraag beantwoorden we in dit artikel. Ook laten we weten of en wanneer je de film op Pathé Thuis of een andere streamingdienst kunt kijken.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Komt er een Top Gun 3?

Dat we 36 jaar hebben moeten wachten op een vervolg, heeft niks afgedaan aan het enorme succes van deze filmreeks. Sterker nog: ‘Top Gun: Maverick’ is zelfs nóg beter gestart dan het eerste deel. Met een opbrengst van ruim 156 miljoen dollar is dit het grootste openingsweekend ooit in de carrière van Tom Cruise. Maar of dit succes leidt tot een Top Gun 3, dat is nu nog niet bekend.

Producer Jerry Bruckheimer liet aan Deadline weten dat er op dit moment nog geen concrete plannen zijn. “Let’s ride this wave,” zegt hij, doelend op het fantastische openingsweekend en het grote succes van de film tot nu toe. Opvallend is dat hij het verschijnen van een derde film ook nog niet volledig ontkent. Er is dus nog hoop! Het is alleen nog maar de vraag of Tom Cruise, die volgende maand de 60 al aantikt, dan ook weer terugkeert…

Top Gun is momenteel bij Pathé Thuis te zien

Totdat we zeker weten dat er een Top Gun 3 verschijnt, kunnen we de eerste twee films eerst nog talloze keren opnieuw kijken. De klassieke Top Gun-film uit 1986 is op dit moment hier bij Pathé Thuis en hier bij Ziggo Movies & Series XL te vinden. Top Gun: Maverick draait sinds 26 mei 2022 in de bioscoop en is dus nog niet online te streamen. We verwachten wel dat je de film over een tijdje op Pathé Thuis kunt huren of kopen, net als het eerste deel. Uiteraard houden wij je hier altijd van op de hoogte via onze nieuwsbrief, onze website en onze social media-kanalen.

De verwachting is daarnaast dat beide films (en een eventueel derde deel) naar de nieuwe streamingdienst SkyShowtime zullen komen. Dit nieuwe video on demand-platform is op dit moment nog niet gelanceerd in Nederland. Dit zal waarschijnlijk ergens aan het einde van dit jaar gebeuren. Het aanbod is daarom ook nog niet bekend, maar we zagen ‘Top Gun: Maverick’ wel verschijnen in een trailer die recentelijk uitgelekt is, naast 21 andere grote films (denk aan Jurassic World, Jaws en Nope). Dit is overigens niet verwonderlijk: de film is namelijk gemaakt door Paramount Pictures en dit is onderdeel van Paramount Global, een van de eigenaren van de videodienst.


Bron: Deadline

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.