Komt er een ‘Indiana Jones 6’? – Releasedatum, trailer en meer

Dit jaar was het eindelijk zover: Indy was terug op het grote scherm. De legendarische archeoloog mocht zich weer op een nieuw avontuur storten in Indiana Jones and the Dial of Destiny. Maar komt er ook nog een vervolg op de populaire franchise? In dit artikel bespreken wij alles wat er bekend is over de releasedatum en beantwoorden wij de vraag: komt er een Indiana Jones 6?

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ is de vijfde film in de reeks

In juni verscheen Indiana Jones and the Dial of Destiny in de bioscoop. Het verhaal neemt ons mee naar 1969, ten tijde van de Koude Oorlog. Indiana’s peetdochter Helena is op zoek naar het apparaat van Antikythera, waarmee je gaten in de tijd kan voorspellen en detecteren. Ook nazi Jürgen Voller is hiernaar op zoek, en als het mechanisme in zijn handen valt kan dat weleens verstrekkende gevolgen hebben.

Uiteraard keert Harrison Ford, die inmiddels al ruim tachtig kaarsjes uitgeblazen heeft, terug om de hoofdrol te vertolken. Hij wordt bijgestaan door onder meer Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen en Antonio Banderas. Op vrijdag 15 december voegde Disney+ de film toe aan het aanbod.

Komt er een Indiana Jones 6?

Eén ding is zeker en dat is dat Harrison Ford niet meer terugkeert als Indiana Jones. In een interview met Total Film bevestigt de acteur dat Indiana Jones and the Dial of Destiny de laatste film is waarin hij in de huid kruipt van de archeoloog.

Het lijkt er dus op dat de reeks met de film uit 2023 voorgoed tot een einde gekomen is. Producer Kathleen Kennedy heeft wel aan Vanity Fair laten weten dat er nog één optie is: een spin-off over een ander karakter. Indiana Jones zal in ieder geval niet vervangen worden door een andere acteur. Kennedy zegt hier het volgende over:

🗣️ “We zouden nooit een Indiana Jones maken zonder Harrison Ford. Als we nog iets zouden maken, zou het een televisieserie zijn.”
– Producer Kathleen Kennedy

Meer informatie over ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’

Harrison Ford keert terug in de rol van de legendarische archeoloog voor dit langverwachte laatste deel van de iconische franchise – een groot, wereldomvattend, spannend filmavontuur.

TitelIndiana Jones and the Dial of Destiny
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 34 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur
RegisseurJames Mangold
CastHarrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Shaunette Renee Wilson, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones, Oliver Richters, Boyd Holbrook, Mads Mikkelsen, Ethann Isidore

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.