Komt er een ‘Frozen 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Het is een van de bekendste franchises van The Walt Disney Company en haar bijbehorende streamingdienst Disney+. We hebben het natuurlijk Elsa, Anna en Olafs Frozen. Maar komt er ook nog een vervolg op de razendpopulaire animatiefilms Frozen en Frozen 2? In dit artikel bespreken wij alles wat er bekend is over de releasedatum en trailer en beantwoorden wij de vraag: komt er een Frozen 3?

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Komt er een Frozen 3?

Na het succes van de eerste film Frozen (2013) en het populaire vervolg Frozen 2 (2019), leek een derde film in de reeks een zekere zaak voor The Walt Disney Company. Het vervolg Frozen 2 werd na zijn release in november 2019 zelfs de meest winstgevende animatiefilm aller tijden.

Het is dan ook niet gek dat Disney in februari 2023 aangekondigd heeft dat Frozen 3 in de maak is. In een presentatie van kwartaalcijfers liet Disney CEO Bob Iger weten dat er grote stappen gezet worden in de richting van het vervolg. Hier zei hij volgens Deadline het volgende over:

🗣️ “Ik ben vandaag verheugd bekend te mogen maken dat we met een aantal sequels bezig zijn van onze meest bekende franchises, Toy Story, Frozen en Zootopia. Binnenkort zullen we meer over de producties bekendmaken, maar dit is een perfect voorbeeld van hoe we ons inzetten voor onze ongeëvenaarde merken en franchises.”
– Disney CEO Bob Iger

Wanneer we weer rijen met Frozen-lyrics zingende kinderen voor de bioscoop kunnen verwachten is nog onduidelijk. Vorige keer zat er een periode van zes jaar tussen de releases van de eerste twee films en als dat nu weer zo is zou een derde deel mogelijk pas over langere tijd verwacht kunnen worden. Als deze trend inderdaad wordt doorgezet, moeten fans misschien wel tot 2025 wachten op een bioscooprelease van Frozen 3. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

Frozen 1 & 2 zijn momenteel op Disney+ te zien

De populariteit van deze films lijkt zeker niet afgenomen. Kinderen vragen immers nog altijd voor verjaardagen, kerst en sinterklaas cadeautjes van de winterse en uiterst meezingbare animatiemusical. Gelukkig zijn de eerste twee films uit de Frozen-reeks momenteel op Disney+ te zien. 👉 Bekijk hier Frozen op Disney+ en bekijk hier Frozen II op Disney+.

Naast Frozen 1 en Frozen 2 zijn er op Disney+ nog meer ijzige avonturen te beleven, zoals Frozen Fever (2015), Olaf’s Frozen Adventure (2017) en Once Upon a Snowman (2020). Ook kunnen liefhebbers via de streamingdienst een kijkje achter de schermen nemen in Into the Unknown: Making Frozen 2 (2020).

Trailer van de populaire animatiefilms

Over het verhaal van Frozen 3 is helaas nog niets bekend en ook de releasedatum en trailer zijn tot op heden niet beschikbaar. Maar om alvast in de stemming te komen hebben wij hieronder de trailers van Frozen en Frozen 2 voor jullie neergezet. Pak alvast je Frozen-lyrics erbij en maak je met een dekentje op de bank klaar voor een avond met Elsa, Olaf en Anna! Let it go, let it go, let it goooo!

Disney's Frozen Official Trailer
Frozen 2 Official Trailer
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.