Komt er een ‘Black Panther 3’? – Releasedatum, trailer en meer

In 2018 verscheen Black Panther in de bioscoop, in 2022 volgde Black Panther: Wakanda Forever en nu kijken veel mensen alweer reikhalzend uit naar een derde deel. Maar staat dat eigenlijk wel op het programma? Oftewel: komt er een Black Panther 3? En wanneer dan? In dit artikel delen we al het nieuws dat we tot nu toe weten.

Komt er een ‘Black Panther 3’?

In principe heeft Marvel nog geen officieel nieuws over een derde Black Panther-film naar buiten gebracht, maar aan het einde van de tweede film verschenen de woorden “Black Panther will return” wel in beeld. Dit lijkt sterk te duiden op de toevoeging van een nieuwe film over het koninkrijk Wakanda aan het Marvel Cinematic Universe.

Hoofdrolspeler Letitia Wright heeft hier zelfs een schepje bovenop gedaan door in een gesprek met Variety (zie onderstaande tweet) te laten weten dat ze denkt dat er al aan de film gewerkt wordt. Ze geeft aan dat het nog wel een tijdje gaat duren. Eerder heeft regisseur Ryan Coogler aan Comicbook laten weten eerst even af te wachten wat het publiek van de tweede film vindt. Aangezien dit direct een van de populairste bioscoopfilms van 2022 werd, zit dat wel goed.

Wanneer verschijnt ‘Black Panther 3’?

Hoewel niet bevestigd, lijkt de kans op een derde Black Panther-film dus erg groot. Er is alleen nog geen releasedatum bekend. Wel zijn er al een aantal data door Marvel naar buiten gebracht voor nog naamloze films die in de komende jaren gelanceerd worden, dus er is een kans dat een van die films Black Panther 3 is. De data zijn als volgt:

 • 25 juli 2025
 • 7 november 2025
 • 13 februari 2026
 • 24 juli 2026
 • 6 november 2026

We zullen hoe dan ook geduld moeten hebben. Wanneer er meer informatie naar buiten komt over de releasedatum van de derde Black Panther-film, laten we het uiteraard direct weten via je mail en onze social media-kanalen.

Bekijk in de tussentijd Black Panther en Black Panther: Wakanda Forever op Disney+ 🦸

Waar gaat het verhaal van ‘Black Panther: Wakanda Forever’ over?

In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman) en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen. In de film wordt Namor geïntroduceerd, Koning van een onderzeese natie. Hij wordt gespeeld door Tenoch Huerta. Ook Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena en Alex Livanalli schitteren in de film.

TitelBlack Panther: Wakanda Forever
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 41 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
IMDb7,1 uit 146.000 stemmen
RegisseurRyan Coogler
CastLupita Nyong’o, Letitia Wright, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba
Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever | Official Teaser

Veelgestelde vragen

 • Wanneer komt ‘Black Panther 3’?

  Op dit moment is nog niet bekend óf er een Black Panther 3 verschijnt, al wordt er wel sterk naar gehint, en wat de releasedatum dan zou zijn. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

 • Waar is ‘Black Panther 2’ online te kijken?

  Black Panther: Wakanda Forever is gemaakt door The Walt Disney Company en is daarom te streamen bij Disney+. Momenteel kun je deze film op andere streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video en HBO Max niet vinden. Wel is hij bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis te zien.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.