Komt ‘Dexter’ terug op Netflix?

De brandende vraag van veel Netflix-abonnees is momenteel: komt Dexter terug naar Netflix? De met 4 Primetime Emmy Awards bekroonde serie was voor een lange tijd via de streamingdienst te bekijken. De volledige serie is al echter enige tijd van het video on demand-platform verdwenen. Of de serie in de nabije toekomst terugkeert naar de populaire streamingdienst, is nog maar de vraag. Je leest er hier alles over.

→ Je kunt nu 14 dagen gratis naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Komt de serie Dexter nog terug op Netflix?

Helaas hebben wij voor Netflix-abonnees en fans van de populaire misdaadserie Dexter slecht nieuws. De serie werd eerder van de streamingdienst afgehaald, omdat de thriller een productie van Showtime is en door CBS Television Distribution gedistribueerd werd. Showtime zal dit jaar nog een nieuwe streamingdienst in Nederland lanceren waar de serie waarschijnlijk op zal verschijnen, namelijk SkyShowtime. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid betekenen dat Dexter niet meer op Netflix zal verschijnen, al is dit niet officieel bevestigd. Wel is de serie momenteel hier op NLZIET te zien.

Met de komst van alle nieuwe streamingdiensten is de streaminglandschap in Nederland flink aan het versplinteren. Door de hoge concurrentie om nieuwe abonnees te winnen en huidige abonnees te behouden, zijn de streamingdiensten op gebied van zowel prijs als content met elkaar flink aan het strijden. Door deze ‘strijd om de streamer‘ zijn dan ook veel titels tussen de streamingdiensten heen en weer aan het verschuiven.

Minder heen en weer geschuif met titels tussen Netflix en andere streamingdiensten

Wanneer streamingdiensten meer gaan focussen op het produceren van eigen originele content, dan zal dat logischerwijs ook betekenen dat deze titels niet of minder tussen diensten heen en weer verschoven gaan worden. Daar is Dexter een uitstekend voorbeeld van. Aangezien de rechten van de serie via CBS bij Showtime liggen, komen dezelfde rechten automatisch bij SkyShowtime terecht. Zo wil Showtime zich met haar eigen streamingdienst SkyShowtime onderscheiden van de concurrentie door in Nederland exclusief zulke populaire titels aan te bieden.

Hieruit blijkt dat streamingdiensten niet altijd nieuwe films of series hoeven te produceren om deze rechten exclusief te behouden. Zo zal SkyShowtime hoogstwaarschijnlijk Dexter als enige streamingdienst in Nederland willen aanbieden en zal deze serie niet zo snel meer op Netflix terecht komen.

Waar is Dexter in Nederland dan wel te kijken?

Dat het misdaaddrama Dexter niet meer op Netflix te bekijken is, betekent natuurlijk niet het einde verhaal voor het streamen daarvan in Nederland. Doordat de rechten van Dexter via CBS bij SkyShowtime terecht zijn gekomen, zal de serie dan ook naar alle verwachtingen straks volledig via de streamingdienst SkyShowtime te bekijken zijn. Alle 8 seizoenen met in totaal 96 afleveringen zijn momenteel echter direct via NLZIET beschikbaar.

Verder is deze titel momenteel niet te streamen bij concurrerende videodiensten, waaronder HBO Max, Videoland, Amazon Prime Video, Viaplay en andere video on demand-platforms.

Dexter: verhaal, informatie en trailer

Forensisch analist Dexter Morgan is gespecialiseerd in bloedspatten. Als Dexter niet aan een moordzaak werkt, ruimt hij als seriemoordenaar mensen op die het ‘verdienen’.

TitelDexter
SoortSerie
Jaar2006-2013
Duur8 seizoenen / 96 afleveringen
CategorieMisdaad, Drama, Thriller
IMDb8,7 uit 709.000 stemmen
MakersJames Manos Jr
CastMichael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, Erik King, Lauren Vélez, David Zayas, James Remar, C. S. Lee, Desmond Harrington, Aimee Garcia, Geoff Pierson

Synopsis: NLZIET

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.