7x Hilarische komedieseries op Netflix die je waarschijnlijk gemist hebt

Op Netflix vind je genoeg heerlijke komedieseries om bij te lachen. Behalve populaire hitseries zoals Brooklyn Nine-Nine en klassiekers als de sitcom Friends, staan er nog veel meer parels op. Wij zetten zeven hilarische comedyseries op een rij die je misschien gemist hebt.

7x Komedieseries op Netflix die je waarschijnlijk gemist hebt

1. Please Like Me (4 seizoenen, 2013-2016)

In aflevering één van deze eigenzinnige Australische serie krijgt het hoofdpersonage Josh te horen dat zijn vriendin het uit wil maken. Waarom? Omdat ze er zeker van is dat hij eigenlijk op jongens valt. Kort na de break-up wordt Josh uitgevraagd door een collega van zijn beste vriend Tom en heeft hij zijn eerste date met een man. Alsof er nog niet genoeg verandert in zijn leven, moet hij ook nog voor zijn suïcidale moeder gaan zorgen. Please Like Me heeft sterke komische scènes, maar ook integere personages en hartverscheurende momenten.

Seizoenen: 4
Jaar: 2013 – 2016
Cast: Josh Thomas, Thomas Ward, Hannah Gadsby
IMdb: 8,5
Trailer: Kijk hier
Streamingdienst: Netflix

2. Love (3 seizoenen, 2016-2018)

Stel je de personages uit Grease voor: een verlegen meisje tegenover een stoere, rebelse jongen in een romance die alle obstakels overwint. Love neemt deze personages als basis, maar gooit er een genderswap overheen. De mannelijke hoofdpersoon Gus, is een vriendelijke bijlesdocent uit South-Dokota, wiens naïviteit hem vaak in de weg zit. Mickey lijkt op het eerste gezicht zijn tegenpool: ze drinkt, rookt wiet, vloekt en doet vooral wat ze zelf wilt. Wanneer de twee elkaar ontmoeten, ontstaat er een onverwachtse vriendschap. Het brein achter deze serie is Judd Apotow, die je kent van hitfilms als The 40 Year Old Virgin en Knocked Up.

Seizoenen: 3
Jaar: 2016 – 2018
Cast: Gillian Jacobs, Paul Rust, Claudia O’Doherty
IMDb: 7,7
Trailer: Kijk hier
Streamingdienst: Netflix

3. Disjointed (1 seizoen, 2017-2018)

Wat zou je krijgen als Friends zich niet zou afspelen in een koffiehuis, maar in een coffeeshop? Als Gunther een oude hippie was, die zich bezighield met protest voeren en wiet roken? En als alle andere personages stoned waren? Dan kom je in de buurt van nummer drie uit ons lijstje van komedieseries op Netflix: Disjointed. Deze Amerikaanse sitcom gaat over het reilen en zeilen van een Amerikaanse coffeeshop. De serie is grotendeels geschoten volgens de klassieke sitcom-formule, maar wisselt af en toe af met onverwachte, absurdistische scènes. Een plezier om naar te kijken!

Seizoenen: 1
Jaar: 2017 – 2018
Cast: Kathy Bates, Aaron Moten, Elizabeth Alderfer
IMDb: 6,7
Trailer: Kijk hier
Streamingdienst: Netflix

4. Wet Hot American Summer: First Day of Camp (1 seizoen, 2015)

Wie een rijke fantasie heeft en een sterrencast kan waarderen is Wet Hot American Summer: First Day of Camp een echte aanrader. Deze serie is een prequel op de satirische tienerkomediefilm Wet Hot American Summer uit 2001. In deze serie uit 2015 keert de hele cast terug in hun originele rol. Het resultaat: volwassen acteurs die ongemakkelijke en oversekste tieners spelen. Hilariteit alom, natuurlijk! In 2017 kreeg deze serie nog een vervolg: Wet Hot American Summer: 10 years later.

Seizoenen: 1
Jaar: 2015
Cast: Paul Rudd, Bradley Cooper, Elizabeth Banks, Amy Poehler
IMDb: 7,4
Trailer: Kijk hier
Streamingdienst: Netflix

5. Crazy Ex-Girlfriend (4 seizoenen, 2015-2019)

Een musical over een bipolaire carrièrevrouw die geobsedeerd is met haar vriendje van de middelbare school. Dat is de premisse van deze slimme, muzikale komedieserie. Crazy Ex Girlfriend is erg slim geschreven en neemt verschillende stereotypes en filmconventies op de hak. Een vermakelijke serie die je meerdere keren kunt herkijken, zonder je te vervelen. Het hoofdpersonage werkt de kijker soms wat op de zenuwen, maar de scherpe – vaak satirische – liedjes maken dat wel goed.

Seizoenen: 4
Jaar: 2015 – 2019
Cast: Rachel Bloom, Donna Lynne Champlin, Vincent Rodriguez III
IMDb: 7,8
Trailer: Kijk hier
Streamingdienst: Netflix

6. Toon (2 seizoenen, 2016-2020)

Een komedie van eigen bodem! In deze serie wordt de ongemakkelijke Toon (Joep Vermolen) plotseling beroemd wanneer iemand ongevraagd een filmpje van hem op YouTube plaatst. Ineens wil iedereen iets van hem hebben en loopt hij constant BN’ers tegen het lijf. Een grappige serie met leuke hoofdpersonages, die de idiote kanten van de showbusiness en roem verkent. Met cameo’s van onder andere Eva Jinek, Katja Schuurman en Kim Feenstra.

Seizoenen: 2
Jaar: 2016 – 2017
Cast: Joep Vermolen, Amy van der Weerden, Loulou Hameleers
IMDb: 7,7
Trailer: Kijk hier
Streamingdienst: Netflix

7. Living with Yourself (1 seizoen, 2019)

Nummer zeven in dit lijstje met komedieseries op Netflix: Living With Yourself met steracteur Paul Rudd. In deze verfrissende 8-delige serie bezoekt hoofdpersoon Miles een geheimzinnige kliniek, die belooft hem tot een betere man te maken. Wat Miles niet weet is dat de kliniek een superieure kloon maakt van haar klanten, en de originelen vervolgens afmaakt. Miles overleeft ‘de behandeling’ echter en ziet dat thuis zijn superieure versie zijn leven al heeft overgenomen. Hoe gaat dit verder, nu er twee van hem zijn? Living With Yourself is een absurdistische komedie met sterk spel van Paul Rudd en een goede verhaalopbouw. Wij hopen op een seizoen 2!

Seizoenen: 1
Jaar: 2019
Cast: Paul Rudd, Aisling Bea, Desmin Borges
IMDb: 7,3
Trailer: Kijk hier
Streamingdienst: Netflix

Nog meer series op Netflix

Meer aanbod zien? Kijk hier voor alle tips en nieuwtjes op Netflix. Je kunt ook een kijkje nemen in ons overzicht geel-good films.