Gouden Kalf-winnaar ‘Knor’ staat nu op Amazon Prime Video

We moeten het even hebben over Knor. Dit was de eerste animatiefilm ooit die een Gouden Kalf voor Beste Film won, wordt door recensenten en kijkers geprezen en is nú te zien op Amazon Prime Video. De streamingdienst heeft de film op donderdag 5 januari aan haar aanbod toegevoegd.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Waar gaat de prijswinnende film ‘Knor’ over?

Maar liefst drie Gouden Kalveren wist de stop-motion-film Knor in de wacht te slepen: naast Beste Film ook voor Beste Regie en Beste Production Design. De film, die gebaseerd is op het kinderboek De wraak van Knor van Tosca Menten, vertelt het verhaal van de negenjarige Babs. Zij krijgt voor haar verjaardag een varkentje cadeau en mag hem van haar ouders houden op één voorwaarde: dat ze met hem een puppycursus gaat volgen. Dan blijken het niet haar strenge ouders te zijn die ze moet vrezen, maar haar lieve opa.

De film werd door regisseur Mascha Halberstad knap gemaakt door middel van de stop-motion-techniek en komt tot leven met de stemmen van onder meer Loes Luca, Johnny Kraaijkamp jr., Jelka van Houten, Henry van Loon, Alex Klaasen en Kees Prins. Het is tevens de Nederlandse inzending voor de Oscars voor Beste Lange Animatie en wist zelfs in 2023 nog de Gouden Film Award (meer dan 100.000 bezoekers) in de wacht te slepen. Een absolute must-see dus!

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Eerste animatiefilm ooit die een Gouden Kalf won
2️⃣ Stemmen van topacteurs als Loes Luca en Johnny Kraaijkamp jr.
3️⃣ Geprezen door kijkers én critici

‘Knor’ is sinds 5 januari 2023 te vinden op Amazon Prime Video

Enthousiast geworden? De film is op donderdag 5 januari 2023 op Amazon Prime Video verschenen. Deze maand komen er nog veel meer interessante titels naar de streamingdienst, waaronder de gloednieuwe romcom Shotgun Wedding met Jennifer Lopez en Josh Duhamel (op 27 januari) en de spelshow LOL: Last One Laughing NL (op 20 januari). Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden van de animatiefilm Knor.

Meer informatie over de film

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

TitelKnor
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 22 minuten
TaalNederlands
CategorieAnimatie, Familiefilm
RegisseursMascha Halberstad
CastHiba Ghafry, Kees Prins, Matsen Montsma, Jelka van Houten, Henry van Loon, Loes Luca, Johnny Kraaijkamp, Alex Klaasen, Remko Vrijdag

Synopsis: Gusto Entertainment

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.