‘Knives Out 2’ komt eraan: dit is wat we tot nu toe weten

In 2019 verscheen Knives Out in de bioscoop, en de misdaadthriller met Daniel Craig was direct ontzettend populair. Al snel werd een vervolg aangekondigd, maar daar hebben we dus wel even op moeten wachten. Eind 2022 is het gelukkig eindelijk zover. Glass Onion: A Knives Out Mystery is vanaf dan in de bioscopen te zien en verschijnt niet lang daarna op Netflix. In dit artikel lees je alles wat we tot nu toe over deze gloednieuwe ‘whodunnit’-film weten.

Waar gaat ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ over?

In 2019 haalde de door Lionsgate uitbrachte film Knives Out meer dan 310 miljoen dollar op, met een budget van 40 miljoen dollar. Regisseur Rian Johnson (ook bekend van hitserie Breaking Bad) sleepte er bovendien een Oscarnominatie mee in de wacht voor Beste Scenario. Dat het maken van een tweede film een goed idee was, stond dan ook buiten kijf. De peperdure filmrechten—meer dan 450 miljoen dollar kostte het—werden gekocht door Netflix, die niet één maar twee sequels gaat maken.

De eerste heet ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ en wordt aan het einde van dit jaar verwacht. In een interview met Uproxx liet Johnson in 2019 weten dat het niet een echte sequel is. “Het is precies wat Agatha Christie deed. Het is het verzinnen van een heel nieuw mysterie, een nieuwe locatie, een compleet nieuwe cast.” Dat is dus ook precies wat we van dit tweede deel kunnen verwachten: alleen Daniel Craig keert terug als detective Benoit Blanc en verder is alles anders.

Wat weten we er dan nu al van? Dat Blanc afreist naar Griekenland om een nieuwe moord op te lossen die plaatsvindt als tech-miljardair Miles Bron een aantal van zijn vrienden uitnodigt op zijn privé-eiland. Klinkt weer spannend!

Wie zitten er in de cast van de film?

Een indrukwekkende sterrencast is opgetrommeld voor ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’, maar zoals Johnson al aangekondigde zien we geen oude bekenden uit Knives Out terug. Uiteraard is Daniel Craig (No Time to Die) wel weer van de partij als Benoit Blanc, maar wie gaan we verder nog zien?

Om te beginnen kruipen Dave Bautista (Guardians of the Galaxy) en Madelyn Cline (Outer Banks) in de huid van Duke Cody en Whiskey, een YouTube-ster en de assistent waarmee hij aan het daten is. Edward Norton (Fight Club) speelt Miles Bron, de tech-miljardair in wiens vakantiehuisje de moord gepleegd wordt. Kate Hudson (How to Lose a Guy in 10 Days) is fashionista Birdie Jay, Jessia Henwick (The Gray Man) haar assistent Peg. Verder spelen ook Ethan Hawke (Before Sunrise), Kathryn Hahn (Bad Moms), Janelle Monáe (Hidden Figures) en Leslie Odom Jr. (Hamilton) een rol. Je ziet alle hoofdrolspelers (en waarschijnlijk dus de moordverdachten) op de foto hieronder.

Knives Out 2 wat we weten cast
Film: ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ (2022) | Beeld: John Wilson via Netflix

Wanneer komt de film uit?

Eind 2022 zal Knives Out 2 eindelijk in de Nederlandse bioscopen draaien, maar een precieze releasedatum is er op dit moment nog niet. Wel weten we wanneer de film op Netflix te kijken is: op 23 december 2022. Een vervroegd kerstcadeautje dus! Zodra we weten wanneer de film ook in de bioscoop verschijnt, hoor je het natuurlijk direct van ons via je mail.


Veelgestelde vragen

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.