Langverwachte sequel ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ is nu te zien op Netflix

Benoit Blanc is terug om een gloednieuw mysterie op te lossen. Vandaag heeft Netflix namelijk Glass Onion: A Knives Out Mystery live gezet, het vervolg op het razendpopulaire Knives Out uit 2019. Daniel Craig is terug, maar verder kun je rekenen op een compleet verse cast, een totaal andere locatie en een nieuw bloedstollend mysterie.

Hier gaat ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ over

In 2019 verscheen Knives Out op het witte doek. Regisseur Rian Johnson, die ook aan het roer stond van de hitserie Breaking Bad, sleepte er een Oscarnominatie mee in de wacht en de film scoort zelfs nu nog een 7,9 op IMDb. Razendsnel werd er dan ook een tweede film aangekondigd en werden de peperdure rechten gekocht door streaminggigant Netflix.

Het nieuwe mysterie speelt zich af in Griekenland. Benoit Blanc moet een moord oplossen die plaatsvindt op het privé-eiland van tech-miljardair Miles Bron. Uiteraard is iedere aanwezige weer verdacht.

Bijna compleet nieuwe cast in ‘Knives Out 2’

Wie dus hoopte Ana de Armas, Chris Evans en Jamie Lee Curtis weer te terug gaan zien in de nieuwe film, moet zijn verwachtingen even bijstellen. In een interview met Uproxx liet Johnson in 2019 weten dat het niet een echte sequel is. “Het is precies wat Agatha Christie deed. Het is het verzinnen van een heel nieuw mysterie, een nieuwe locatie, een compleet nieuwe cast.”

Alleen Daniel Craig keert terug als Benoit Blanc en verder maken acteurs als Dave Bautista (Guardians of the Galaxy), Madelyn Cline (Outer Banks), Edward Norton (Fight Club), Kate Hudson (How to Lose a Guy in 10 Days) en Janelle Monáe (Hidden Figures) hun opwachting.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Topacteurs als Daniel Craig, Dave Bautista, Kate Hudson en Janelle Monáe
2️⃣ Nu al beter beoordeeld dan deel 1 op IMDb, met een 8 uit 13.000 stemmen
3️⃣ Een topscore op Rotten Tomatoes van 93%

Komt er een ‘Knives Out 3’?

Voor iedereen die reikhalzend uitkeek naar deze film hebben we goed nieuws: een derde deel staat ook officieel op de planning. Toen Netflix de franchise in 2020 binnenhaalde, eisten zij als onderdeel van de deal dat er minstens twee sequels gemaakt zouden worden. Eén daarvan is dus Glass Onion: A Knives Out Mystery en eentje daarvan wordt het nu nog titelloze Knives Out 3.

Wanneer Knives Out 3 verschijnt, is op dit moment nog niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de film

De wereldberoemde detective Benoit Blanc reist naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een miljardair en zijn bonte vriendengroep zijn betrokken.

TitelGlass Onion: A Knives Out Mystery
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 19 minuten
TaalEngels
CategorieMysterie, Komedie
RegisseurRian Johnson
CastDaniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Dave Bautista, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Kate Hudson, Jessica Henwick, Madelyn Cline
KijkenHier op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.