KLM Open Golf 2024: live kijken op tv en online | 20-23 juni

Het is tijd voor een groot golftoernooi in Nederland. Sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle wedstrijden tijdens KLM Open Golf op tv en online kijken kunnen op 20 t/m 23 juni 2024. De wedstrijd staat ook bekend als de Dutch Open. In dit artikel geven wij aan of dit kampioenschap op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het golftoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het golftoernooi ‘KLM Open Golf’ op 20 tot en met 23 juni 2024 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en inmiddels worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote golfwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de KLM Open Golf per videodienst in Nederland. Ook zijn we dieper in het populaire golftoernooi gedoken, zodat jij goed voorbereid bent. Lees er alles over in ons artikel met alle informatie over de KLM Open Golf 2024.

Ziggo Sport ➡️ Kijk meteen de KLM Open Golf via Ziggo Sport. De oranje provider heeft naast de uitzendrechten van dit golftoernooi ook de rechten van andere wedstrijden uit de Europese DP World Tour, drie major golftoernooien, de Ryder Cup en de Amerikaanse PGA Tour. Deze zender is ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
ViaplayHoewel Viaplay recentelijk de Nederlandse uitzendrechten van de US Open heeft overgenomen van Ziggo, is de KLM Open Golf er niet in het aanbod te zien.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt zelf momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als golf te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDe andere videodienst van Warner Bros. Discovery naast discovery+ heet HBO Max, maar hier is nu in Nederland geen sport te zien.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar golf of andere sporten te kijken.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ VideolandRTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van golf.

Tv-zender die golf tijdens de KLM Open Golf 2024 uitzendt

Liefhebbers van de sport kunnen tijdens de KLM Open Golf 2024 dus terecht bij de televisiezenders van Ziggo Sport. Op het golfkanaal zendt de oranje provider het gehele toernooi beelden uit van het kampioenschap. Naast dit toernooi heeft deze dienst nog veel meer golfwedstrijden in het aanbod opgenomen. Zo heeft Ziggo Sport voor drie jaar de exclusieve uitzendrechten verworven van alle toernooien van de Europese DP World Tour en kijk je direct naar alle wedstrijden uit de PGA Tour en de Ryder Cup. Behalve The Masters zijn ook twee andere major golftoernooien hier te zien, zoals de PGA Championship en The Open. Alleen het major golfkampioenschap de US Open is te zien via de streamingdienst Viaplay.

Meer informatie over de KLM Open Golf

De vorige drie edities van het KLM Open-golfevenement werden op de Bernardus Golf course in Cromvoirt, Noord-Brabant georganiseerd. In 2024 wordt er echter gespeeld op The International bij Amsterdam. In 2019 vond de 100e editie hier ook plaats. Dit is overigens ook direct de locatie voor het toernooi in 2025.

Het vierdaagse evenement behoort tot de DP World Tour, wat wordt gezien als het belangrijkste toernooi voor professionele golfers. Vrijwel iedere week staat er een evenement op de planning dat, zoals de naam al verklapt, steeds op een andere plek in de wereld wordt gehouden. De wedstrijdreeks is in 1972 opgericht en stond bekend onder de naam PGA European Tour. In november 2021 werd dit verandert naar de titel DP World Tour.

CompetitieKLM Open Golf
SportGolf
DatumDonderdag 20 juni tot en met zondag 23 juni 2024
Locatie🇳🇱 The International, Amsterdam, Nederland

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.