Collectie: Klassiekers voor de Feestdagen bij Pathé Thuis

Je komt om in de kerstfilms, maar kunt door de bomen het bos niet meer zien. Wat moet je nou allemaal gaan kijken de komende weken? Pathé Thuis helpt je een handje door een collectie van klassiekers voor de feestdagen op de website te zetten. Van Home Alone tot Fatman en van Harry Potter tot Intouchables. Veel kijkplezier!

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Klassiekers voor de Feestdagen bij Pathé Thuis

Pathé Thuis heeft een collectie van klassieke films voor de feestdagen voor je geopend op haar website. Bij klassiekers denk je al snel aan oudere populaire films als Scrooged (1988), Home Alone (1990) en Gremlins (1984), maar dat is zeker niet het enige wat de collectie te bieden heeft.

Zo is voor veel filmliefhebbers een marathon van de Harry Potter-films een traditie geworden, maar ook Fantastic Beasts, The Hobbit, The Lord of the Rings en Die Hard wordt flink gebingewatcht. Daarnaast vind je ook nieuwere titels terug in het aanbod van films voor de feestdagen, waaronder The Nutcracker and the Four Realms (2018), The Grinch (2018) en Little Women (2019). Neem vooral zelf een kijkje bij de collectie van Klassiekers voor de Feestdagen op de officiële Pathé Thuis-website.

Kijktips: 5 toffe films voor de feestdagen op Pathé Thuis

De vijf onderstaande films zijn het absoluut waard om eens te bekijken. Niet alleen omdat je jezelf en je familie hiermee een heerlijk avondje op de bank garandeert, maar ook omdat ze op het moment van schrijven niet te streamen zijn bij SVOD-diensten als Netflix, Videoland, Disney+ of Amazon Prime Video. Pak maar een warme kop choco en een doos kerstkransjes en ga lekker genieten!

1. Happiest Season (2020)

Tot een paar weken geleden was Happiest Season, één van de populairste kerstfilms van de afgelopen jaren, nog te zien op Netflix. Helaas verloor de streamingdienst de rechten van de film, waardoor hij vorige week verwijderd werd. Maar wees niet getreurd, want in het aanbod van Pathé Thuis is hij nog wel gewoon te streamen!

Een jonge vrouw wil haar vriendin ten huwelijk te vragen terwijl ze het jaarlijkse vakantiefeest van haar familie bijwoont. Op het feest realiseert ze zich dat haar vriendin nog niet uit de kast is gekomen bij haar conservatieve ouders.

2. The Family Man (2000)

Nicolas Cage is de ster van menig actiefilm en slappe komedie, maar heeft ook in kerstfilms gespeeld. Heb je ooit de klassieker The Family Man gekeken? Zo niet, dan moet hij zo snel mogelijk op je kijklijst.

De vrijgezelle Jack heeft het goed voor elkaar, een luxe huis, snelle Ferrari en gigantisch veel geld. Dan wordt hij op een ochtend gewekt door… zijn hond, zijn twee kinderen en zijn vrouw in hun doodnormale huis in een heel gewone buurt.

3. Bad Moms 2 (2017)

Lekker lachen om een slappe komedie met de hele fam schept ook een band. Precies daarvoor is Bad Moms 2 (ook bekend als A Bad Moms Christmas) uit 2017 een absolute kijktip. Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn en Cheryl Hines schitteren in de hoofdrollen.

Drie ondergewaardeerde vrouwen maken zich op voor de Super Bowls onder moeders: Kerstmis. Alsof het creëren van de perfecte feestdag nog niet genoeg is, moeten ze ook nog hun eigen moeders tevreden zien te houden.

4. Intouchables (2011)

Deze Franse film uit 2011 met Omar Sy (in de rol van Driss, o.a. bekend van de Netflix-serie Lupin) en François Cluzet (in de rol van Philippe) in de hoofdrollen is ontzettend populair en wist een enorme hoeveelheid aan prestigieuze filmprijzen in de wacht te slepen. Het is misschien niet per se een kerstfilm, maar wel een hartverwarmende feelgoodfilm voor de hele familie die uitstekend kijkmateriaal is voor de feestdagen.

Philippe, een miljonair in een rolstoel, neemt de energieke Driss in dienst als hulp. Met alle gevolgen van dien.

5. Fatman (2020)

De combinatie van actie en komedie is misschien niet iets wat je direct aan de feestdagen verbindt, maar er zijn genoeg films in dit genre die heerlijk zijn om met de hele familie op te zetten. Zo verscheen vorig jaar Fatman met Mel Gibson en bleek dit een nieuwe toptitel voor de decembermaand. Niet te zien op SVOD-diensten, maar gelukkig wel op Pathé Thuis.

Omdat de overheid de subsidie heeft stopgezet is de Kerstman veranderd in een aan lager wal geraakte zuipschuit. Om zijn bedrijf in leven te houden, werkt hij samen met het leger en maakt een ander soort speelgoed.

Dé Ultieme Streamwijzer Kerstfilmgids 2021

Er zijn nog veel meer toffe films en series te bekijken op de streamingdiensten in 2021. Daarom hebben wij eerder dit feestseizoen al Dé Ultieme Streamwijzer Kerstfilmgids 2021 gelanceerd. Daarin vind je 111 kijktips die het zeker waard zijn om dit jaar rond Kerst een kijkje bij te nemen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je genoeg te streamen hebt. Fijne feestdagen!


Synopsissen: Pathé Thuis