Zo kijk je alle ‘Kingsman’-films in de juiste volgorde

De eerste Kingsman-film met Taron Egerton en Colin Firth verscheen in 2015. Er volgden daarna een prequel en een sequel én er staan nog meer films op het programma. Misschien is het je niet helemaal duidelijk met welke je moet beginnen en moet eindigen. In dit artikel vertellen we je hoe je de Kingsman-films in de juiste volgorde kijkt.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit is de juiste volgorde van alle ‘Kingsman’-films

In 2015 werden we geïntroduceerd in het Kingsman-genootschap van geheim agenten door middel van het verhaal van Eggsy en Harry Hart. We begonnen dus met Kingsman: The Secret Service (2015) en daarna volgde Kingsman: The Golden Circle (2017). Maar in 2021 verscheen er ook een prequel, The King’s Man, waarin Egerton en Firth ontbraken maar onder meer Ralph Fiennes en Gemma Arterton het stokje overnamen. In deze film gingen we terug in de tijd.

Wil je de drie films dus op chronologische volgorde kijken, dan zal je met de laatste film moeten beginnen. Het is daarnaast natuurlijk ook mogelijk om de film op volgorde van releasejaar te kijken. Je bekijkt alle Kingsman-films nú op Disney+.

Chronologische volgordeTitelReleasejaar
1The King’s Man2021
2Kingsman: The Secret Service2015
3Kingsman: The Golden Circle2017

Er komen nog twee nieuwe ‘Kingsman’-films

Het is goed om te weten dat het met deze drie films zeker nog niet klaar is. De franchise zal in de toekomst uitgebreid worden met nog minstens twee films. Er staat namelijk een vervolg op de originele reeks met Taron Egerton en Colin Firth op het programma én er komt een vervolg op de prequel uit 2021.

De originele reeks zal uiteindelijk een trilogie worden, bestaande uit Kingsman: The Secret Service, Kingsman: The Golden Circle en de nog te verwachten film Kingsman: The Blue Blood. The King’s Man krijgt een vervolg dat The Kings Man: The Traitor King gaat heten. Uiteindelijk zal dit als het goed is de volgende chronologische volgorde van films opleveren:

VolgordeFilmReleasejaar
1The King’s Man2021
2The King’s Man: The Traitor KingNNB
3Kingsman: The Secret Service2015
4Kingsman: The Golden Circle2017
5Kingsman: The Blue BloodNNB

Alle nieuwe films en series op Disney+

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Disney+ zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand. Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Disneys planning staan. Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Disney+ in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.