Komt er een vervolg op ‘Kingdom Of The Planet Of The Apes’?

Op woensdag 8 mei 2024 is Kingdom Of The Planet Of The Apes in de bioscoop verschenen. De nieuwe film speelt zich 300 jaar in de toekomst af en behoort tot de Planet Of The Apes-franchise. Maar staan er eigenlijk nog meer films op de planning? Of is dit het einde van de populaire reeks? Wij zochten het voor je uit. Let op: dit artikel bevat spoilers over Kingdom Of The Planet Of The Apes.

Wereld van ‘Planet Of The Apes’ keert na zeven jaar terug

Het is alweer zeven jaar geleden sinds War Of The Planet Of The Apes verscheen. De film uit 2017 was het voorlopig laatste deel. Voorlopig, want in 2024 verscheen het nieuwste deel Kingdom Of The Planet Of The Apes op het witte doek. Het verhaal van de nieuwste film speelt zich af in de toekomst, ongeveer 300 jaar na de film uit 2017. Caesar leeft niet langer meer en ook andere bekende personages zijn verdwenen. De apen zijn in de nieuwe film de dominante soort en leven in harmonie samen. Mensen leiden een ondergedoken leven.

Ook staat er een nieuwe tirannieke apenleider op, Proximus. Hij is hard op weg om een nieuw imperium op te bouwen. Wanneer Noa’s clan wordt aangevallen, besluit hij om zijn familie te gaan zoeken. Tijdens dit avontuur leert hij meer over de toekomst en komt hij voor belangrijke keuzes te staan.

Komt er een vervolg op ‘Kingdom Of The Planet Of The Apes’?

Na het zien van de film vraag je je misschien wel af of er een vervolg op de planning staat. Aan het einde van de film zien we namelijk hoe Noa en Mae afscheid van elkaar nemen. Vervolgens zien we Mae een chip brengen naar een station. Hoewel je in eerste instantie denkt dat Mae de enige overgebleven mens is, blijkt niets minder waar. In het station zien we nog veel meer mensen aan het werk. Door middel van de chip activeren zij de satellieten en krijgen ze contact met een ander station. Maar met wie?

Het einde geeft dus reden genoeg voor een vervolg. Gelukkig liggen er ook plannen voor een nieuw deel. In gesprek met het tijdschrift Empire geeft regisseur Wes Ball (The Maze Runner) aan in gesprek te zijn met de studio over het volgende deel. De film moet namelijk het eerste deel zijn van een nieuwe trilogie. Wanneer het vervolg wordt uitgebracht is nog niet duidelijk. Maar we kunnen ons dus naar alle waarschijnlijkheid verheugen op niet één, maar twee nieuwe films.

Alle ‘Planet Of The Apes’-films kijken

De enige streamingdienst die alle Planet of the Apes-films aanbiedt (behalve de nog te verschijnen film uit 2024) is Disney+. Bij hen kun je de hele collectie nu bingen. De tweede reeks en de remake uit 2001 kun je ook bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis vinden. Hier is een abonnement niet nodig, maar kun je titels kopen en huren. Op Netflix kijk je alleen Dawn of the Planet of the Apes.

➡️ Bekijk direct de volgorde van alle ‘Planet Of The Apes’-films.

Meer informatie over de film

Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven. Terwijl een nieuwe, tyrannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die er voor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.

TitelKingdom of the Planet of the Apes
Jaar2024
SoortFilm
Duur2 uur en 25 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur
RegisseurWes Ball
CastOwen Teague (Stem), Freya Allan, Kevin Durand (Stem), Peter Macon (Stem), William H. Macy (Stem)

Synopsis: The Walt Disney Company

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.