Waar is ‘Kingdom Of The Planet Of The Apes’ opgenomen?

Op woensdag 8 mei 2024 verscheen Kingdom Of The Planet Of The Apes. In de nieuwe film volgen we chimpansee Noa op avontuur om zijn familie te redden van de machtige bonobo Proximus. Kijkers kunnen wederom genieten van spectaculaire landschappen. Maar waar vonden de opnames van Kingdom Of The Planet Of The Apes eigenlijk plaats?

Verhaal van ‘Kingdom Of The Planet Of The Apes’

Het verhaal van Kingdom Of The Planet Of The Apes speelt zich af in de toekomst, ongeveer 300 jaar na War Of The Planet Of the Apes uit 2017. Caesar leeft niet langer meer en ook andere bekende personages zijn verdwenen. De apen zijn in de nieuwe film de dominante soort en leven in harmonie samen. Mensen leiden een ondergedoken leven.

Ook staat er een nieuwe tirannieke apenleider op, Proximus. Hij is hard op weg om een nieuw imperium op te bouwen. Wanneer Noa’s clan wordt aangevallen, besluit hij om zijn familie te gaan zoeken. Tijdens dit avontuur leert hij meer over de toekomst en komt hij voor belangrijke keuzes te staan.

Op deze locatie vonden de opnames plaats

Regisseur Wes Ball (The Maze Runner) wilde de film zo echt mogelijk laten voelen. Om deze reden heeft hij niet alleen gebruik gemaakt van green screens, maar ook gefilmd op locatie. Alle opnames vonden plaats in Australië. Om precies te zijn in Helensburgh, Yellow Rock Ridge, Sydney en de Disney Studios Australia. Volgens Ball zou je zelfs de echte locaties niet kunnen onderscheiden met die gemaakt in de studio.

Meer informatie over de film

Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven. Terwijl een nieuwe, tyrannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die er voor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.

TitelKingdom of the Planet of the Apes
Jaar2024
SoortFilm
Duur2 uur en 25 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur
RegisseurWes Ball
CastOwen Teague (Stem), Freya Allan, Kevin Durand (Stem), Peter Macon (Stem), William H. Macy (Stem)

Synopsis: The Walt Disney Company

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.