Deze kinderfilms op Disney+ zijn minder bekend (maar niet minder leuk)

Disney+ is natuurlijk dé streamingdienst voor kinderen. Niet alleen kun je hier terecht voor klassiekers als De Leeuwenkoning en Assepoester, ook moderne films als Frozen en Encanto zijn hier te vinden. Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Wij zetten hieronder 5 kinderfilms op Disney+ op een rij die jouw kinderen misschien nog niet kennen, maar die zéker de moeite waard zijn.

➝ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

5x Kinderfilms op Disney+ die je misschien nog niet kent

5. Strange World (2022)

In 2022 verscheen er een leuke animatiefilm op het witte doek en die werd gemaakt door de producers van Frozen en Encanto, dus dat belooft alvast veel goeds. Het heet Strange World en draait om de famlie Clade, een stelletje ontdekkingsreizigers. Zij zoeken naar een onbekend land en dit is een gevaarlijke reis, waarbij ze niet alleen allerlei fantasierijke wezens tegenkomen maar ook door hun meningsverschillen in de problemen komen.

4. Wreck-It Ralph (2012)

Wreck-It Ralph volgt de slechterik. Ralph is de tegenstander van Fix-It Felix in een arcade game en wil nu wel een keer zelf de held zijn. Hij sluit een deal: als hij een medaille verdient, wordt hij ook behandeld als goedzak. Daarvoor stapt Ralph over naar een ander spel in de arcade, maar dit loopt helemaal verkeerd af. Hij ontketent een virus dat de hele arcadewereld bedreigt. Wreck-It Ralph is volgens veel kijkers een echte aanrader. Overigens is het tweede deel, Ralph Breaks the Internet, ook leuk voor jong én oud.

3. Meet the Robinsons (2007)

Lewis is superslim. Hij vindt een machine uit waarmee je verloren herinneringen kunt opwekken. Maar je blijkt er ook mee naar de toekomst te kunnen reizen en zo komt hij ineens in 2037 terecht. Daar ontdekt hij dat het lot van de toekomst in zijn handen ligt. De familie Robinson besluit hem te helpen.

2. Manolo’s Magische Reis (2014)

Manolo staat voor een belangrijke keuze: moet hij zijn hart volgen of zorgen dat hij de verwachtingen van zijn familie waarmaakt? Voordat hij de beslissing kan nemen, moet hij op een grandioos avontuur waarbij hij door drie fabelachtige werelden reist en zijn grootste angsten onder ogen moet komen. De animatiefilm werd geproduceerd door Guillermo del Toro, de geprezen filmmaker die voor The Shape of Water een Oscar ontving. Ook Manolo’s Magische Reis is volgens veel kijkers een must-see.

1. Gnomeo & Juliet (2011)

Gnomeo & Juliet vertelt het welbekende verhaal van Romeo en Juliet, maar dan met hoofdrollen voor tuinkabouters. Twee rivaliserende kaboutergroepen nemen het tegen elkaar op. Uiteraard behoren Gnomeo en Juliet tot verschillende groepen en uiteraard vallen ze voor elkaar. Kunnen zij wél samen eindigen?

Films en series die op Disney+ verschijnen per week en maand

Er verschijnen regelmatig nieuwe kinderfilms op Disney+. Benieuwd welke releases er dit jaar op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kun je je natuurlijk ook altijd aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.