Geliefde Deense acteur uit ‘The Bridge’ schittert in seizoen 2 van Netflix-serie ‘The Witcher’

Ken je Kim Bodnia misschien nog van zijn fantastische rol als Martin in The Bridge? Of was je fan van hem toen hij Konstantin speelde in Killing Eve? Dan hebben we goed nieuws voor je, want vanaf 17 december zal hij te zien zijn als Vesemir in seizoen 2 van de Netflix-serie The Witcher.

Kim Bodnia is Vesemir in seizoen 2 van Netflix-serie ‘The Witcher’

Het is momenteel aftellen naar de komst van het tweede seizoen van The Witcher op Netflix, want op vrijdag 17 december 2021 is het al zo ver. In aanloop naar de lancering werd gisterenavond een première georganiseerd met de cast. Hier zagen we onder andere een foto van de legendarische Kim Bodnia, degene die de rol van Vesemir op zich neemt in het tweede seizoen.

Uit de boeken van The Witcher, waarop de Netflix-serie gebaseerd is, kennen we dit karakter al. Vesemir is de oudste en meest ervaren ‘witcher’ uit Kaer Morhen in de 13e eeuw. Hij is een soort vaderfiguur voor Geralt en de andere witchers.

Bekend van zijn rollen in The Bridge en Killing Eve

De 56-jarige acteur Kim Bodnia heeft inmiddels een indrukwekkende filmografie opgebouwd. Zo kun je hem kennen van zijn rol in de film Nattevagten, waarvoor hij de Robert voor Beste Mannelijke Bijrol in de wacht sleepte, of als Lars in de Deense dramafilm Hævnen uit 2010. Deze film won in 2011 de Oscar voor beste buitenlandse film.

Hij is echter voor velen het meest bekend van zijn rollen in twee enorme hitseries: de Zweeds/Deense misdaadthriller The Bridge en de Britse serie Killing Eve. Op het moment van schrijven is The Bridge bij Netflix te zien, maar ook bij Videoland, NPO Plus en NLZIET. Killing Eve is bij Videoland, NPO Plus en NLZIET te zien.

Dit weten we tot nu toe over het tweede seizoen van The Witcher op Netflix

In het tweede seizoen van The Witcher is Geralt of Rivia ervan overtuigd dat Yennefer om het leven is gekomen tijdens de ‘Battle of Sodden’. Hij brengt prinses Cirilla vervolgens naar de veiligste plek die hij kent: zijn ouderlijk huis Kaer Morhen. Terwijl de koningen, elfen, mensen en demonen van de verschillende continenten strijden voor heerschappij, moet Geralt prinses Cirilla tegen nog iets veel gevaarlijkers beschermen: de mysterieuze kracht die in haar schuilt.


Synopsis: Netflix