Goed nieuws: ‘Killers of the Flower Moon’ komt volgende week al naar Apple TV+

Filmliefhebbers, opgelet! Apple TV+ heeft vandaag eindelijk de online releasedatum van de hitfilm Killers of the Flower Moon met ons gedeeld. En wat blijkt? We hoeven nog maar héél even geduld te hebben voordat we naar de geprezen titel met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro kunnen kijken.

‘Killers of the Flower Moon’ is een van de beste films van 2023

In oktober verscheen Killers of the Flower Moon op het witte doek. Deze heftige dramafilm neemt ons mee naar het Oklahoma van de jaren 20, waar de Osage-indiananstam door de vondst van olie ineens steenrijk wordt. Ernest Burkhart is de neef van de plaatselijke rancher William Hale en samen besluiten ze dat hij met Mollie, een lid van de stam, moet trouwen. Ondertussen beramen ze een plan om een aantal familieleden van Mollie uit te schakelen.

Kijkers zijn erg te spreken over de film. Zo ontvangt hij op IMDb een dikke 8 en regende het lovende reacties van filmfans én recensenten. In het overzicht van beste films van 2023 (op basis van IMDb-score) vind je hem op de derde plek, net onder Spider-Man: Across the Spider-Verse en Oppenheimer. Je moet wel een hele avond voor de film uittrekken, want hij duurt ruim drie uur. In die tijd kan je genieten van het grandioze spel van topacteurs als Leonardo DiCaprio, Robert De Niro en Brendan Fraser.

‘Killers of the Flower Moon’ staat volgende week op Apple TV+

Eerder verscheen Killers of the Flower Moon al op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem sinds Pakjesavond (5 december) kon streamen. Kosteloos kijken kon echter nog niet, maar gelukkig komt daar komende week verandering in. Apple TV+ voegt de film op woensdag 12 januari toe aan het aanbod.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Meer informatie over de film

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Killers of the Flower Moon is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone).

TitelKillers of the Flower Moon
Jaar2023
SoortFilm
Duur3 uur en 26 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
RegisseurMartin Scorsese
CastLeonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser, Jesse Plemons, John Lithgow

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.