10 Kijktips voor paranormale films en series die je als horrorfanaat écht gezien moet hebben

Nog nooit geschrokken van een jumpscare en niet bang te krijgen? Dan hebben we in dit artikel een aantal kijktips voor je verzameld. Deze paranormale films en series zijn perfect voor de horrorfanaat en iedereen die weer eens écht lekker wil griezelen. Je vindt ze op discovery+, Netflix, Pathé Thuis, Videoland, HBO Max en Amazon Prime Video.

10x Paranormale films en series die iedere horrorfanaat gezien moet hebben

10. MaleVolent (film, 2018) – Netflix

Florence Pugh en Ben Lloyd-Hughes spelen in MaleVolent broer en zus Angela en Jackson Sayers: ghostbusters die doen alsóf ze geesten verdrijven en daarbij gebruikmaken van Angela’s zogenaamde ‘visies’. Als ze op een oud internaat terechtkomen, lijkt het voor het eerst echt te spoken. En dat is niet zo gek: in het internaat werden jonge meisjes vermoord en werden hun monden dichtgenaaid… Angstaanjagend!

9. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (film, 2021) – HBO Max

In het derde deel van de succesvolle The Conjuring-reeks heeft een man zijn huisbaas op gruwelijke wijze om het leven gebracht, maar beweert hij bezeten te zijn geweest door een kwade geest. Dat is waar Ed en Lorraine Warren op het toneel verschijnen. Zij moeten getuigen bij de rechtszaak omdat ze net een geestuitdrijving hebben gedaan bij het zoontje van de verdachte. Alle films van deze reeks zijn overigens te zien op HBO Max, dus een marathon is mogelijk!

8. Conjuring Kesha (serie, 1 seizoen) – discovery+

Zangeres Kesha gaat in Conjuring Kesha op onderzoek uit naar allerlei bovennatuurlijke fenomenen. Bijgestaan door andere celebrities en paranormale onderzoekers betreedt ze de onderwereld. Alles komt voorbij: geesten, het leven na de dood en behekste huizen. Zo zien we de zangeres van hits als TiK ToK en Die Young nog eens van een andere kant. Momenteel verschijnt er wekelijks een nieuwe aflevering van de serie op discovery+.

7. The Prodigy (film, 2019) – Netflix

Een moeder maakt zich ernstig zorgen over het gedrag van haar zoon in de bovennatuurlijke horrorfilm The Prodigy, die je nu op Netflix ziet. Al snel blijkt dat een kwade entiteit het op het jongetje gemunt heeft, en dit lijkt alles te maken te hebben met een seriemoordenaar die vlak voor zijn geboorte in een andere staat gedood is.

6. It Follows (film, 2015) – Pathé Thuis

In It Follows is een onenightstand niet zonder gevaar. Jay krijgt na een onschuldige seksuele ervaring last van visoenen en nachtmerries, waarbij iets—en vaker nog iemand—haar achtervolgt. Samen met haar vrienden probeert ze te ontsnappen aan de gruwelijkheden, die ze letterlijk op de hielen zitten.

5. The Ghost Town Terror (serie, 1 seizoen) – discovery+

Parapsychologen Tim Wood en Sapphire Sandalo vertrekken naar een ‘ghost town’ in Montana. Voordat de paranormale entiteiten hun boerderij bezetten, wil een familie weten met wat voor monsters ze eigenlijk te maken hebben. En dat blijkt nog angstaanjagender te zijn dan ze dachten. Waargebeurd, en daarom extra creepy! Momenteel verschijnt er iedere zaterdag een nieuwe aflevering op discovery+.

4. The Possession of Hannah Grace (film, 2018) – Videoland

Op Videoland kijk je nu naar The Possession of Hannah Grace. Hierin speelt Pretty Little Liars-actrice Shay Mitchell een jonge vrouw die in een mortuarium werkt. Een zwaar toegetakeld lichaam wordt binnengebracht, waarna Mitchells personage last krijgt van afgrijselijke visioenen. En dan ontdekt ze dat het lijk Hannah Grace is, slachtoffer van een schokkende geestuitdrijving die niet helemaal gelukt is…

3. Candyman (film, 2021) – Amazon Prime Video

Het verhaal van de Candyman is al decennialang bekend: een mysterieuze moordenaar met een haak op de plek waar zijn hand moet zitten verschijnt als je vijf keer ‘candyman’ zegt terwijl je in de spiegel kijkt. Een schilder in een achterwijk van Chicago kent dit verhaal ook, maar besluit dit toch te doen. En zo keert de Candyman terug in het stadje… Dit is een vervolg op de film Candyman uit 1992.

2. Fear Street Part One: 1994 (film, 2021) – Netflix

Niet één, niet twee, maar wel drie toffe films; dat is waar de Fear Street-trilogie uit bestaat. In het eerste deel vindt er een grote tragedie plaats in het stadje Shadyside. Een groepje vrienden ontdekt dat dit niet de eerste keer is dat dit gebeurt, maar dat dit al generaties lang aan de gang is. En dat zij misschien wel de volgende zijn… Je bekijkt de drie films nu op Netflix.

1. As Above, So Below (film, 2014) – Pathé Thuis

Een team van ontdekkingsreizigers gaat onder de straten van Parijs op zoek naar een schat, maar stuit op een duister geheim dat tussen de doden verscholen ligt. Uit de catacomben komen, blijkt moeilijker te zijn dan het betreden van het gangenstelsel. De film is gemaakt in found footage-stijl, wat in combinatie met de nauwe gangetjes voor een lekker claustrofobisch gevoel zorgt.

Meer paranormale series op discovery+

In dit overzicht vond je twee discovery+-series, maar op de streamingdienst zijn nog veel meer paranormale programma’s te vinden. Je vindt hier populaire programma’s als Ghost Adventures en allerlei paranormale series van de Osbournes. Onder de categorie Paranormal & Unexplained vind je het complete aanbod.

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: discovery+, Netflix, Pathé Thuis, Videoland, HBO Max en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.