Even geen Eredivisie dit weekend? Kijk deze 5 toffe wedstrijden uit Europese voetbalcompetities (25-27 augustus)

Met twee speelrondes achter de rug is het nieuwe seizoen van de Eredivisie weer volop aan de gang. Zo hebben we al van veel prachtige matches en fraaie goals mogen genieten. Als liefhebber ben je uiteraard van alle Nederlandse wedstrijden op de hoogte en ken je het speelschema inmiddels uit je hoofd. Maar wist je dat er aankomend weekend nog veel meer duels binnen de Europese voetbalcompetities op de planning staan? In dit artikel zetten we 5 Europese matches van aankomend weekend (25-27 augustus) op een rij en vertellen we je uiteraard waar je deze online en op tv kijken kunt.

1. Celta de Vigo vs. Real Madrid – Ziggo Sport Voetbal

We trappen het Europese voetbalweekend af met een wedstrijd uit de Spaanse La Liga. Op vrijdag 25 augustus om 21:30 uur neemt Celta de Vigo het in eigen huis op tegen Real Madrid. De Koninklijke staan met 6 punten uit twee speelrondes bovenaan de ranglijst, terwijl de ploeg uit Vigo het moet doen met een zestiende plaats. Wel wist het team de laatste wedstrijd gelijk te spelen tegen Real Sociedad. Het Spaanse onderonsje is live te volgen via het kanaal Ziggo Sport Voetbal, tevens aanvullend te verkrijgen via andere providers als KPNT-Mobile en Canal Digitaal.

2. Manchester United vs. Nottingham Forest – Viaplay

Vervolgens kun je bij Viaplay op zaterdag 26 augustus om 16:00 uur de wedstrijd tussen Manchester United en Nottingham Forest FC live kijken. De ploeg van voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag verloor afgelopen speelronde van Tottenham Hotspur, waardoor het voorlopig op drie punten blijft steken. Ook Nottingham Forest wist alleen nog het duel tegen Sheffield United te winnen, waardoor de twee clubs uit de Premier League nu op een gelijke score staan.

3. AC Milan vs. Torino – Ziggo Sport (Select)

Ook de Italiaanse Serie A is inmiddels weer van start gegaan. Aankomend weekend staat de tweede speelronde op het programma, waarbij AC Milan het zaterdagavond om 20:45 uur opneemt tegen Torino. De club uit Milaan wist de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-0 te winnen, terwijl de score bij de ploeg uit Turijn op een gelijke stand van 0-0 bleef steken. De Italiaanse match volg je live bij hoofdkanaal Ziggo Sport, bij andere providers aanvullend te ontvangen als de zender Select.

4. Bayern München vs. FC Augsburg – Viaplay

Op zondagmiddag kun je klaar gaan zitten voor de wedstrijd tussen Bayern München en FC Augsburg. De twee clubs uit de Duitse Bundesliga trappen dit duel af op 27 augustus om 17:30 uur, te zien bij Viaplay. Het team uit München wist het eerste duel met een glansrijke uitslag van 4-0 te winnen, waarbij kersverse spits Harry Kane direct trefzeker was. Augsburg speelde in de doelpuntrijke wedstrijd (4-4) gelijk tegen Mönchengladbach.

5. Villareal CF vs. FC Barcelona – Ziggo Sport (Select)

De laatste kijktip die we je geven is wederom een wedstrijd uit de Spaanse La Liga. De match tussen Villareal CF en FC Barcelona wordt eveneens op zondag 27 augustus om 17:30 uur gespeeld, maar is te zien op het hoofdkanaal van Ziggo Sport. De twee clubs zijn na twee speelrondes slechts 1 punt van elkaar verwijderd, waardoor het team dat wint zomaar een keurige voorsprong in de algemene ranglijst kan pakken.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.