Dit gebeurt er écht bij het kiezen van de Verraders

Afgelopen maand konden we genieten van een nieuw Halloween-seizoen van De Verraders. Zoals altijd was het tijdens de eerste Ronde Tafel tijd om te bepalen wie er Getrouwen zouden blijven en wie de boel mochten gaan saboteren. De Verraders werden door Frank Evenblij op hun schouder getikt. Maar kan je dat niet gewoon horen als je ernaast zit? Heb je je dit weleens afgevraagd, dan ben je niet de enige. Kandidaat Bente Fokkens onthult hoe het écht gaat tijdens het uitkiezen van de Verraders aan de eerste Ronde Tafel.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Zo werkt het aanwijzen van de Verraders écht

Wat we op televisie zien, is natuurlijk niet altijd echt. Zo ook bij De Verraders niet. In de eerste uitzending zien we altijd hoe alle kandidaten een gezichtsmasker op moeten doen. De presentator maakt vervolgens een wandelingetje om de Ronde Tafel heen, blijft af en toe even misleidend staan en tikt dan drie kandidaten op de schouder. Zij zijn vanaf dat moment de Verraders. Maar dat is niet hoe het écht gaat.

Bente Fokkens, die tijdens het Halloween-seizoen meedeed als Getrouwe én Verrader, heeft namelijk een opmerkelijke onthulling gedaan. Op het begin wordt er door de presentator een testrondje gemaakt. Alle kandidaten worden dan op hun schouder getikt en dit wordt gefilmd. Deze shots worden in de uitzending gebruikt om te laten zien wie de Verraders zijn. Maar iedereen wordt dus aangetikt, niet alleen de drie uitverkorenen.

Het is namelijk zo goed te horen dat de presentator stilstaat en een kandidaat aantikt, dat dat nooit verborgen zou kunnen blijven voor de kandidaten die om je heen zitten. De Verraders worden dus op een andere manier aangewezen dan op televisie te zien is. Hoe dan dan wél gebeurt, laat Bente niet weten, maar het is goed mogelijk dat de kandidaten al voor de eerste Ronde Tafel weten dat ze Verrader zijn.

@rtlboulevard 🙈 Bente Fokkens verklapt aan @Fawrynotsawry dat ze De Verraders bijna vanuit de verkeerde rol had gespeeld. 😂 #rtlboulevard #realitea #deverraders #deverradershalloween #bente #bentefokkens #rtl #halloween #eng #scary #reality #tv #game #tvshow #grappig #omg ♬ origineel geluid – RTL Boulevard

Meer informatie over de serie

Dertien BN’ers strijden in een kasteel om 50 kilo zilver. Drie van hen zijn in het geniep Verraders en weigeren die pot te delen. De rest van de kandidaten zijn de Getrouwen en zij doen er alles aan om de Verraders in hun midden te identificeren voor het te laat is. Want de Verraders zetten overdag iedereen tegen elkaar op en ‘vermoorden’ iedere nacht een medekandidaat.

TitelDe Verraders: Videoland Editie
SoortSerie
Jaar2022–
Duur3 seizoenen
TaalNederlands
CategorieReality, Spelshow
PresentatorFrank Evenblij
KandidatenAndré Dongelmans, Bente Fokkens, Bertie Steur, Bokoesam, Eva Koreman, Fajah Lourens, Guido Weijers, Jayjay Boske, Katja Schuurman, Monica Geuze, Pepijn Lanen, Rob Goossens, Tim den Besten

Synopsis: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.