5 kerstfilms op SkyShowtime die je niet mag missen

It’s beginning to look a lot like Christmas! Met nog maar een paar weken op de teller is de tijd van de kerstfilms wat ons betreft al aangebroken. Maar weet je inmiddels echt niet meer welke je moet kijken? Wij helpen je uit de brand! In dit artikel zetten we 5 kerstfilms op SkyShowtime op een rij die je zeker niet mag missen dit najaar.

5x Kerstfilms op SkyShowtime die je moet zien

5. Violent Night (2022)

We beginnen met een kerstfilm die gegarandeerd niet is wat je ervan verwacht. Violent Night is niet zoetsappig en zéker geen familiefilm. De actiekomedie volgt een zuipende, scheldende en vechtende kerstman, gespeeld door David Harbour (Stranger Things). Hij staat net op het punt om cadeautjes af te leveren in een gigantische villa als daar een groep huurlingen inbreekt. Er mogen wat hem betreft geen onschuldige slachtoffers vallen, maar gelukkig weet hij wel raad met zijn vuisten.

4. A Merry Christmas Miracle (2014)

Boyd Mitchler heeft zoals altijd geen zin in de kerst met zijn excentrieke vader. Dit jaar kan hij er helaas niet onderuit. Eenmaal bij zijn familie aangekomen, realiseert hij zich dat hij de cadeautjes voor zijn zoon thuis is vergeten. Samen met zijn vader en zijn jongere broer reist hij terug in de hoop dat de kerst toch nog gered kan worden… en dat wordt een knotsgek avontuur. De rol van gekke vader wordt vertolkt door Oscarwinnaar Robin Williams, dus dat belooft alvast veel goeds!

3. Christmas Class Reunion (2022)

Zoals altijd gooide Hallmark afgelopen jaar een hele bups kerstfilms online. Eén daarvan was het leuke Christmas Class Reunion. We volgen Elle, die de 15-jarige reünie van haar middelbare school plant. Tijdens de feestdagen, als iedereen toch al thuis is, komen de oude klasgenoten samen. Maar de jongen waar ze altijd een oogje op had blijkt een enorme eikel te zijn geworden.

2. Scrooged (1988)

Een goede klassieker mag in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Op SkyShowtime vind je onder meer The Holiday en Scrooged. In die laatste film draait het allemaal om de chagrijnige Frank Cross (Bill Murray), die niks met kerst heeft. Hij ontslaat op kerstavond een werknemer en krijgt vervolgens bezoek van drie geesten, die er alles aan willen doen om te zorgen dat hij zijn cynische blik op de wereld achter zich laat.

1. This is Christmas (2022)

Ook de Britse kerstfilm This is Christmas wil je zeker niet missen. Adam reist voor werk elke dag van Langton naar Londen, en weer terug. Iedere ochtend ziet hij dezelfde passagiers, maar toch zijn het wildvreemden voor hem. Op een dag besluit hij de stoute schoenen aan te trekken en nodigt hij iedereen uit voor een kerstfeest. Medepassagier Emma besluit hem te helpen.

Films en series die op SkyShowtime verschijnen per week en maand

Naast deze kerstfilms verschijnen er iedere week ook nieuwe films en series op SkyShowtime. Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand. Verder kun je je natuurlijk ook altijd aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.


Synopsissen: SkyShowtime

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.