Deze leuke kerstfilms op Pathé Thuis kijk je nergens anders

De feestdagen staan voor de deur. Dat betekent dat de tijd van de kerstfilms ook weer aangebroken is. Gelukkig heeft Pathé een Klassiekers voor de Feestdagen-collectie met een heleboel kijktips voor deze tijd van het jaar. Maar welke titels mag je deze kerst nou écht niet missen? Wij lichten hieronder 3 kerstfilms uit die je nergens anders kijkt.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

3x Kerstfilms die je alleen op Pathé Thuis kijkt

TVOD-streamingdienst Pathé Thuis voegt de nieuwste bioscoopfilms vaak als eerste toe aan haar aanbod en biedt daarnaast ook veel oudere filmklassiekers als een van de enigen aan. Hieronder vind je drie kerstfilms die nu op de streamingdienst te huren of te kopen zijn en die je niet op video on demand-platformen met een abonnement kunt kijken, dus niet op bijvoorbeeld Netflix, HBO Max en Amazon Prime Video.

3. Happiest Season (2020)

In Happiest Season heeft Abby (Kristen Stewart) het plan om haar vriendin Harper (Mackenzie Davis) ten huwelijk te vragen tijdens de feestdagen. Maar als ze meegaat naar de familie van Harper, blijkt dat zij niet op de hoogte zijn van hun relatie. Abby moet doen alsof ze een huisgenootje van Harper is… en dat zorgt voor een hoop ongemakkelijke momenten.

2. Jack Frost (1998)

Jack Frost is een rockmuzikant die altijd meer bezig is geweest met zijn carrière dan met zijn zoontje Charlie. Als hij door een auto-ongeluk om het leven komt, krijgt hij de kans om terug te keren als sneeuwman. Lukt het hem om de verloren tijd met Charlie goed te maken voordat het begint te dooien? De titulaire rol wordt gespeeld door Michael Keaton, die we natuurlijk kennen van Batman.

1. Silent Night (2021)

Keira Knightley en Lily-Rose Depp (The Idol) schitteren samen in het onheilspellende Silent Night. Deze titel is perfect voor als je zin hebt in een kerstfilm die níét zo zoetsappig is. De familie van Nell en Simon viert samen kerst en in eerste instantie lijkt het een gemoedelijke aangelegenheid te worden. Langzaam blijkt echter dat iedereen op deze avond dood zal gaan.

Oude en nieuwe klassiekers voor de feestdagen op Pathé Thuis

Naast deze drie kerstfilms, vind je nog veel meer aanraders voor de feestdagen op Pathé Thuis. Zo kun je natuurlijk de echte kerstklassieker Home Alone (1990) bij de streamingdienst vinden. En dat niet alleen, ook het tweede, derde en vierde deel staan in de Feestdagen-collectie van de streamingdienst.

Neem vooral zelf een kijkje bij de Holiday Classics-collectie op de officiële Pathé Thuis-website om het complete aanbod te zien. Op de streamingdienst vind je daarnaast meer dan 5.000 andere titels en worden er iedere maand een flink aantal nieuwe films aan het aanbod toegevoegd.


Synopsissen: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.