Deze 11 sprankelende kerstfilms komen nog in 2021 op Netflix

Ben jij al aan het aftellen tot naar Kerst 2021? Of naar een dag dat het enigszins sociaal acceptabel is om de eerste kerstfilm aan te zetten op je televisie? Dan is dit artikel echt iets voor jou. We zetten namelijk 11 kerstfilms op een rij die vanaf 2021 op Netflix te zien zijn!

Bekijk ook: alle kerstfilms op Disney+, waaronder Home Alone, The Nightmare Before Christmas, A Christmas Carol en meer 🎅

11x Kerstfilms die vanaf 2021 te zien zijn op Netflix

1. 1000 Miles from Christmas (december 2021)

Netflix heeft de streamingpagina van deze nieuwe Original-film inmiddels hier al gepubliceerd, dus de eerste details van de Spaanse film (A Mil Kilómetros de la Navidad) zijn al bekend. De film wordt een kerstvertelling, een romantische komedie en het verhaal van een man in de 30 die zich verzet tegen de kerstsfeer, maar leert om zich mee te laten voeren. De cast bestaat onder andere uit Tamar Novas, Peter Vives en Verónica Forqué onder de regie van Álvaro Fernández Armero.

2. A Boy Called Christmas (november 2021)

Een vleugje Hollandse glorie, want onze eigen Michiel Huisman heeft weer een rol weten te scoren! Dit keer is het in een kerstfilm met onder andere Maggie Smith en Kristen Wiig getiteld A Boy Called Christmas. De film staat op het programma voor november 2021 en het verhaal ken je misschien al van het gelijknamige boek van Matt Haig. Ook hebben we de eerste beelden van de film al voorbij zien komen en laat de filmposter weten dat hij in november zal verschijnen.

Eerder liet Variety al weten waar de film over zou gaan: een doodgewone jongen, Nikolas, die op eerste Kkerstdag geboren is. Hij gaat op een buitengewoon avontuur in het besneeuwde noorden op zoek naar zijn houthakkersvader, die op een zoektocht is naar het legendarische dorp van de elfen, Elfhelm. Hij neemt een eigenwijs rendier genaamd Blitzen en een trouwe muis als gezelschap mee.

3. A Castle for Christmas (eind 2021)

In A Castle for Christmas reist de beroemde Amerikaanse schrijfster Sophie reist naar Schotland en wil ze een kasteel kopen, maar de norse eigenaar, Myles (een Schotse hertog), wil het niet aan een buitenlander verkopen. Ze zoeken naar een compromis en botsen voortdurend tegen elkaar op, maar onderweg vinden ze misschien wel meer dan ze verwacht hadden. Onder leiding van Mary Lambert spelen onder andere Brooke Shields en Cary Elwes in deze avontuurlijke familiekomedie.

4. Christmas Flow (eind 2021)

Okee, het is niet helemaal een film, maar een heuse Franse kerstserie is op komst bij Netflix! Ook voor Christmas Flow staat de kijkpagina al live, maar voor meer informatie over de de Franse film moesten we in een persbericht duiken. Daarin laat de streamingdienst weten dat een rapper en een journalist elkaar aan tegenovergestelde kanten van de wereld ontmoeten en er vervolgens kerstmagie plaatsvindt… De hoofdrollen zijn voor Shirine Boutella en Tayc en het eerste beeld van de twee in hun rollen is al naar buiten gebracht.

5. De Familie Claus 2 (eind 2021)

De allereerste Nederlandse kerstfilm, De Familie Claus, kwam vorig jaar online en bleek een groot succes te zijn. Vandaar dat Netflix heeft besloten om De Familie Claus 2 te gaan filmen voor het volgende seizoen. Dit keer heeft Jules Claus het kerstfeest weer omarmd en maakt hij zich samen met opa Noël op voor de drukste tijd van het jaar. Alles lijkt volgens plan te verlopen, tot Jules een heel bijzondere brief ontvangt met een intrigerende vraag… De Familie Claus 2 is volgens Netflix een gezellige film waar de hele familie van kan genieten, met in de hoofdrol ongelooflijk veel Nederlands en Vlaams talent.

6. Happiest Season (al te zien op Netflix)

Dit jaar was Netflix vroeg met het toevoegen van de eerste kerstfilms, want Happiest Season verscheen al in juni op de streamingdienst. Dit was geen Netflix Original-film, maar wel één van de grote kijkcijferkanonnen van 2020 en heeft in de cast sterren als Kristen Stewart en Mackenzie Davis. De film gaat over een jonge vrouw die haar vriendin ten huwelijk wil vragen tijdens Kerst, maar erachter komt dat ze nog niet uit de kast is gekomen bij haar ouders. Happiest Season is nu al hier te zien op Netflix.

7. Love Hard (eind 2021)

De lancering van Love Hard staat ook nog voor dit jaar gepland op Netflix. Deze Original gaat volgens de filmpagina over een journaliste (Nina Dobrev) die weinig geluk heeft in de liefde. Ze wil een man verrassen die ze op een datingapp heeft ontmoet en ontdekt dat ze is beetgenomen. Een film over een catfish tijdens Kerst dus! De romcom wordt geregisseerd door Hernán Jiménez.

8. Robin Robin (24 november 2021)

Eindelijk, een film die zowel een specifieke release datum als een eerste teaser te pakken heeft! Robin Robin (in het Nederlands bekend als Robin de Roodborst) staat op de website van Netflix weergegeven als een korte stop-motionfilm van ± 30 minuten. Als haar ei toevallig op een vuilnisbelt rolt, wordt Robin grootgebracht door een liefhebbende muizenfamilie. Naarmate ze opgroeit, worden haar verschillen steeds duidelijker. Robin gaat op zoek naar de ultieme overval om haar familie te bewijzen dat ze een goede muis kan zijn, maar ontdekt uiteindelijk wie ze werkelijk is.

9. Shaun the Sheep: The Flight Before Christmas (december 2021)

Zijn er nog fans van Shaun het Schaap? Netflix heeft inmiddels 5 films en series met Shaun op de streamingdienst staan en er is een volgende titel op komst. Volgens shaunthesheep.com gaat de film (natuurlijk) over Shaun het Schaap, wiens opwinding over het seizoen omslaat in verbijstering wanneer een overval op de boerderij voor grotere kousen er per ongeluk toe leidt dat Timmy vermist wordt. Kan Shaun Timmy terugkrijgen voordat hij het cadeau van iemand anders wordt?

10. Single All The Way (december 2021)

Onder andere Michael Urie, Philemon Chambers en Kathy Najimy spelen onder de regie van Michael Mayer in deze nieuwe romcom op Netflix. Wanhopig om het oordeel van zijn familie over zijn eeuwige single status te vermijden, overtuigt Peter zijn beste vriend Nick om hem te vergezellen voor de feestdagen en te doen alsof ze nu een relatie hebben. Maar wanneer Peters moeder hem op een blind date zet met haar knappe trainer James – loopt het plan spaak.

11. The Princess Switch 3 (november 2021)

In 2018 schitterde Vanessa Hudgens in de Netflix Original-film The Princess Switch met Sam Palladio en Nick Sagar en in 2020 mocht ze die geliefde rol herhalen in The Princess Switch: Switched Again. Nu krijgt ze na 2x raak een derde kans op groot succes, want in 2021 wordt The Princess Switch 3 gelanceerd op de streamingdienst. Wanneer een onbetaalbaar relikwie wordt gestolen, roepen koningin Margaret en prinses Stacy de hulp in van Margarets dubbelgangster Fiona, die samenwerkt met een knappe, mysterieuze man uit haar verleden om het relikwie terug te vinden… waardoor de vonken van een verleidelijke kerstromance weer oplaaien en er een onverwachte ruil plaatsvindt.

Meer heerlijke kerstfilms op Netflix

Wist je dat Netflix een speciale categorie voor de feestdagen heeft gelanceerd op de streamingdienst? Daar vind je populaire klassiekers als The Holiday, Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas en Love Actually, maar ook Original-films als Holidate, The Christmas Chronicles en Klaus. Één ding is zeker: je hoeft niet bang te zijn dat er in Nederland te weinig kijkmateriaal voor Kerst is!

Andere titels die nog dit jaar op de streamingdienst zullen verschijnen

Ben jij nog even niet bezig met Kerst en wil je wel graag weten wat er de komende maanden op Netflix zal verschijnen in Nederland? In ons overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand vind je welke titels er online zullen worden geplaatst. Zo kun je in september 2021 onder andere nog Lucifer seizoen 6 en Sex Education seizoen 3 verwachten, komen in oktober 2021 de afleveringen van Locke & Key seizoen 2 online, verwachten we in november 2021 de film Red Notice en tellen we af naar december 2021 voor The Witcher seizoen 2 en Cobra Kai seizoen 4.