Deze leuke films mogen jouw kinderen deze kerstvakantie niet missen

De kerstvakantie is aangebroken en dat betekent dat de kinderen twee weken niet naar school hoeven. De perfecte tijd om lekker veel films te kijken! Maar welke feestelijke filmklassiekers mogen de jongste kijkers nu echt niet missen? Pathé Thuis heeft haar beste tips op een rijtje gezet in de Holidays Kids Classics-collectie. Hieronder lichten we een aantal leuke filmtips uit en vertellen we je meer over de collectie.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Feestelijke filmklassiekers voor de kinderen

In de lijst met Holiday Kids Classics van Pathé Thuis vind je uiteraard klassiekers als Home Alone en The Polar Express, maar staan ook genoeg minder bekende (kerst)films waar je jouw kinderen deze kerstvakantie zeker mee kunt vermaken. Hieronder hebben we vijf verborgen pareltjes uitgelicht.

Neem vooral ook zelf een kijkje bij de Holiday Kids Classics-collectie op de officiële Pathé Thuis-website om het complete aanbod te zien. Op de streamingdienst vind je daarnaast meer dan 5.000 andere titels en worden er iedere maand een flink aantal nieuwe films aan het aanbod toegevoegd.

5x Filmklassiekers die jouw kids niet mogen missen

5. De Ster (2017)

In De Ster volgen we het dappere ezeltje Bo. Zijn dagelijkse leven voelt steeds saaier aan en hij begint zich af te vragen of er nog wat anders in het leven is dan de molen in het dorp. Als hij eindelijk weet te ontsnappen besluit hij samen met zijn vrienden, het schaapje Ruth en de duif Dave, een ster te volgen. Zo worden ze per ongeluk de helden in het allereerste en meest bekende kerstverhaal.

4. A Christmas Tale (2021)

De Zweedse kerstfilm A Christmas Tale (oorspronkelijk Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton genoemd) vertelt het klassieke kerstverhaal van een jongen uit een rijke familie die kerstcadeaus van de rijken steelt om ze aan arme mensen te geven. Een soort Robin Hood dus, maar dan tijdens de feestdagen. Een must-see!

3. Arthur Christmas (2011)

In Arthur Christmas is de Kerstman een echte zakenman die een gigantisch hightechbedrijf runt om alle cadeautjes op tijd te kunnen leveren. Als één van de miljarden cadeautjes niet op de bestemming is aangekomen, maakt dat hem dan ook niet zo uit. Zijn zoon Arthur maakt zich hier wel druk om en onderneemt actie. De film bevat avontuur en humor, gecombineerd met een hartverwarmend verhaal. Met (in het Engels) stemmen van onder meer James McAvoy, Hugh Laurie, Imelda Staunton en Laura Linney.

2. Ri¢hie Ri¢h (1994)

Richie Rich is het rijkste jongetje ter wereld. Door een erfenis heeft hij zeventig miljard dollar op zijn bankrekening staan. Zo kan hij zich een eigen McDonald’s veroorloven en heeft hij zelfs zijn eigen achtbaan. Alles lijkt op rolletjes te lopen, totdat Richie’s ouders ontvoerd worden. Met behulp van zijn butlers en nieuwe vriendjes probeert hij zijn ouders te redden. Het leukste aan deze film is misschien wel dat Macaulay Culkin, het jongetje dat je uiteraard herkent uit Home Alone, de hoofdrol speelt. Een leuke film voor het hele gezin.

1. Dragon Girl (2020)

De afsluiter van dit lijstje is Dragon Girl, een Noorse kerstfilm uit 2020. Het verhaal draait om de elfjarige Sara, die op de vlucht is voor de politie en rondzwerft op straat. Als een draakje neerstort is zij de enige die zich over hem ontfermt. In 2021 viel deze film, waarvan de animaties door een Nederlands productieteam gedaan werden, in de prijzen. Een van de leden van het internationele team was Peer Lemmers, die ook meewerkte aan Jurassic World. Die weet dus wel hoe hij met (animaties van) grote beesten om moet gaan!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Pathé Thuis voegt regelmatig steengoede (kinder)films toe aan haar aanbod. In het overzicht met nieuwe films op Pathé Thuis per maand zie je precies welke nieuwe titels op de planning van de streamingdienst staan.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over films en series? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg onze social media-kanalen. Ook kun je je aansluiten bij de Facebook-groep van Pathé Thuis-kijkers om kijktips uit te wisselen en het laatste nieuws te vinden.

Pathé Thuis 🍿

Synopsissen: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.