Dit zijn de leukste kerstfilms voor kinderen die je in 2023 kunt streamen

Met de feestdagen voor de deur is de ideale tijd aangebroken om gezellig samen films te kijken. Maar niet alle kerstfilms zijn geschikt voor het hele gezin. Om je op weg te helpen zetten we hieronder 6 leuke kerstfilms voor kinderen op een rij én laten we je weten waar je ze in 2023 kunt streamen.

6x Kinder kerstfilms om dit jaar te kijken

6. Klaus (2019) – Netflix

We trappen direct af met de beste kerstfilm die je in 2023 op Netflix kunt vinden: Klaus. Deze leuke film voor jong en oud draait om Jesper, een verwend jongetje dat zó slecht is in zijn werk als postbode dat hij naar een besneeuwd eiland wordt gestuurd. Immers komt daar toch nooit post en dus kan hij het niet verpesten. Gelukkig is er wel een bebaarde speelgoedmaker die hem misschien nog iets kan bijbrengen.

5. Casper en Emma: Een Vrolijk Kerstfeest (2014) – NLZIET

Het duo Casper en Emma ken je misschien wel. Ook met de feestdagen maken de twee weer de nodige avonturen mee. Zo hebben ze zin in een witte kerst, maar blijft de sneeuw maar uit. Ze besluiten een brief te sturen naar de kerstman. Als Emma’s opa aankondigt de kerstdagen niet met hen te vieren, lijkt het helemaal in de soep te lopen. Kan kerst nog gered worden? Misschien door de kerstman?

4. Mickey’s Mooiste Kerst (2004) – Disney+

Mickey Mouse, Goofy en Pluto, alle bekende Disney-figuren komen voorbij in de leuke kerstfilm Mickey’s Mooiste Kerst, die geschikt is voor de allerkleinste kijkertjes. De kerstman voegt zich bij Mickey en Minnie en samen met al hun vriendjes gaan ze op zoek naar de ware kerstgedachte.

3. Arthur Christmas (2011) – Pathé Thuis

Arthur is de zoon van de Kerstman. Hij is een echte zakenman die een gigantisch hightechbedrijf runt om alle cadeautjes op tijd te kunnen leveren. Als één van de miljarden cadeautjes niet op de bestemming aangekomen is, is Arthur de enige die zich hier druk om maakt. Hij besluit alles op alles te zetten om te zorgen dat het pakje toch nog bij de juiste persoon terechtkomt.

2. Noëlle (2019) – Disney+

Heb je de zoon van de Kerstman gehad, dan mag de dochter natuurlijk niet ontbreken. Noelle wordt als vrouw niet geschikt bevonden om de taak van haar vader over te nemen. Als hij komt te overlijden, moet Noelle’s broer dus in zijn voetsporen treden. Hij heeft hier echter helemaal geen zin in en verdwijnt. Noelle gaat naar hem op zoek in de hoop de kerst te kunnen redden.

1. De Familie Claus (2020) – Netflix

Als je de Nederlandse kerstfilm De Familie Claus nog niet gezien hebt, mag je die dit jaar ook zeker niet missen. Jules Claus heeft na het overlijden van zijn vader een hekel gekregen aan de kerst. Dat verandert als hij op een dag in een speelgoedwinkel een magische sneeuwbol vindt. De sneeuwbol brengt hem naar de verste uithoeken van de wereld en daar doet hij wel een hele bijzondere ontdekking: zijn opa is de enige echte Kerstman.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke kerstfilms voor kinderen de afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, Disney+ en NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.