Alle kerstfilms op Disney+ Nederland

De decembermaand is begonnen! De tijd komt eraan om lekker onder een dekentje op de bank naar kerstfilms te gaan kijken. Ben jij benieuwd welke kerstfilms allemaal te zien zijn op Disney+ Nederland op dit moment? Wij hebben ze (in alfabetische volgorde) voor je op een rijtje gezet!

‘Twas the Night (2001)

De 14-jarige Danny en zijn onverantwoordelijke oom Nick krijgen het bijna voor elkaar om Kerstmis te verpesten. Ze besluiten namelijk om de nieuwe, ultramoderne slee van de Kerstman te gebruiken voor een joyride.

De film krijgt een 5.5 uit 10 op IMDb.

12 Dates of Christmas (2011)

In deze bewerking van ‘Groundhog Day’, wordt een vrouw onvrijwillig naar een blind date gestuurd met een aantrekkelijke man. Ze zal elke dag twaalf keer opnieuw meemaken, en moet dus twaalf keer op dezelfde date. Hoewel ze de man in eerste instantie geen kans geeft, komt ze langzamerhand tot de ontdekking dat hij charmanter is dan aanvankelijk gedacht.

De film krijgt een 6.3 uit 10 op IMDb.

A Christmas Carol (2009)

Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) begint de kerstdagen zoals gewoonlijk met krenterige minachting naar zijn trouwe hulp en snauwend naar zijn vrolijke neef. Maar de geesten van zijn Kerst- verleden,- heden en -toekomst nemen hem mee op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge, met veel tegenzin, de waarheid onder ogen moet zien. Hierdoor realiseert hij zich dat hij zijn hart moet openen voordat het te laat is, om alle ongelukkige jaren weer goed te kunnen maken.

De film krijgt een 6.8 uit 10 op IMDb.

Belle en het Beest: Een Betoverd Kerstfeest (1997)

Belle wordt nog steeds gevangengehouden op het kasteel van het beest en om hem gunstiger te stemmen, bereidt ze een uitgebreid kerstdiner voor. Helaas wil het Beest niets van Kerstmis weten en dreigt hij ermee het diner af te blazen.

De film krijgt een 6.1 uit 10 op IMDb.

Home Alone 1, 2, 3 (1990, 1992, 1997)

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

De film krijgt een 7.6 uit 10 op IMDb.

I’ll Be Home for Christmas (1998)

Jake Wilkinson is een egocentrische student die graag van alles voor zichzelf regelt. Hij heeft slechts één ding aan zijn hoofd: op tijd thuis zijn voor Kerst, anders verspeelt hij de klassieke Porsche die zijn vader hem heeft beloofd. Slechts enkele dagen voor de deadline wordt Jake echter wakker midden in de Californische woestijn, gestrand en zonder een cent op zak, verkleed als kerstman en met een witte baard op zijn gezicht geplakt! In een wanhopige poging om zijn cadeau op te eisen vliegt, kruipt, bedriegt en racet hij zich een weg naar huis.

De film krijgt een 5.5 uit 10 op IMDb.

Mickey en Zijn Vriendjes (1999)

Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Katrien en Pluto halen tijdens kerstmis herinneringen op, verteld in drie kerstverhalen.

De film krijgt een 7.2 uit 10 op IMDb.

Mickey’s Mooiste Kerst (2004)

In deze film probeert Donald Duck het plezier van het kerstseizoen te weerstaan. Mickey en Pluto proberen hem een lesje te leren over de kracht van vriendschap.

De film krijgt een 6.6 uit 10 op IMDb.

Miracle on 34th Street (1994)

Kris Kringle wordt door Cole’s warenhuis ingehuurd als kerstman voor het kerstseizoen. Een gewetenloze schurkerige rivaal van Cole’s stelt alles in het werk om het zo belangrijke en rijke warenhuis over te nemen. Daarnaast probeert hij ook Kris in diskrediet te brengen.

De film krijgt een 6.5 uit 10 op IMDb.

Noelle (2019)

Noelle, de dochter van Kris Kringle, zit al vol in de kerstsferen. Ze hoopt een belangrijke functie te mogen vervullen, zoals haar broer Nick doet door de rol van zijn vader over te nemen als kerstman. Als deze echter lijkt te bezwijken onder de druk, adviseert Noelle hem er even tussenuit te gaan. Wanneer Nick niet terugkeert, besluit Noelle hem te zoeken om hem tijdig terug te brengen en zo kerst te redden.

De film krijgt een 6.3 uit 10 op IMDb.

One Magic Christmas (1985)

Ginny en haar gezin hebben het zwaar. Het ongeluk lijkt hen te achtervolgen. Daarnaast is Ginny ook nog eens enorm cynisch. Aartsengel Gideon wordt door de kerstman op pad gestuurd om de familie bij te staan.

De film krijgt een 6.6 uit 10 op IMDb.

Richie Rich’s Christmas Wish (1998)

Wanneer de slee voorzien van cadeaus van Richie Rich, de rijkste jongen van de wereld, een enorme ravage aanricht, wenst Richie dat hij nooit geboren was. Dankzij de droommachine van professor Keanbeen kan zijn wens helaas echter in vervulling gaan. Richie bevindt zich nu in een parallel universum en de boel loopt helemaal uit de hand als Richie’s vervelende neefje Reggie langs komt die vindt dat het kerstfeest maar eens afgeschaft moet worden.

De film krijgt een 4.1 uit 10 op IMDb.

Santa Buddies (2009)

Puppy Paws, het zoontje van Santa Paws, is de Noordpool nogal zat en gaat op zoek naar andere hondjes, zodat hij kan leren om normaal te zijn en hij ontmoet Budderball. Maar dan begint de magische kerst ijspegel te smelten en mensen vergeten langzaam maar zeker de echte gedachte rondom deze feestdagen. Het is nu aan Puppy Paws en zijn nieuwe vriendjes om kerst te redden.

De film krijgt een 4.6 uit 10 op IMDb.

Santa Paws 2: The Santa Pups (2012)

Wanneer de vrouw van de Kerstman, mevrouw Claus, naar Pineville reist, hebben de speelse Santa Pups zich verstopt op haar slee. De ondeugende pups laten de vreugdevolle wensen van de kinderen uit Pineville in vervulling gaan. Maar dan gaat er iets heel erg mis: het Kerstgevoel begint te verdwijnen! De Santa Pups en mevrouw Claus moeten nu alles op alles zetten om het kerstfeest te redden.

De film krijgt een 4.9 uit 10 op IMDb.

Snowglobe (2007)

Een jonge vrouw ontdekt dat er leven is in een kerstglobe van haar grootmoeder. Omdat haar leven een grote chaos is, besluit ze de globe binnen te stappen om hier haar geluk te vinden.

De film krijgt een 6.1 uit 10 op IMDb.

The Christmas Star (1986)

Horace McNickle (Edward Asner) ontsnapt verkleed als kerstman uit de gevangenis. Hij houdt zich schuil in een kelder, waar hij wordt gevonden door twee kinderen die nog heilig in de kerstman geloven. Hij wil de verstopte buit van een overval zoeken en zet daarbij de kinderen in.

De film krijgt een 6.5 uit 10 op IMDb.

The Mistle-Tones (2012)

Holly (Tia Mowry-Hardrict) doet vol moed auditie voor een muzikale kerstgroep die jaren geleden door haar moeder is opgericht. Als blijkt dat de plek naar een ongetalenteerde goede vriendin van één van de leden is gegaan, richt Holly haar eigen muziekgroep op: The Mistle-Tones. Ze daagt de oorspronkelijke groep uit tot een zangwedstrijd, die zal worden gehouden op kerstavond. Tijdens haar voorbereiding leert ze meer over de ware betekenis van kerstmis.

De film krijgt een 6.7 uit 10 op IMDb.

The Muppet Christmas Carol (1992)

Het is de avond voor Kerst en Scrooge is weer eens onvriendelijk tegen iedereen. Dickens’ verhaal, verteld door Gonzo met behulp van Rizzo the rat. Met hulp van de drie geesten en verwijzingen naar bijna elke Kerstfilm die ooit gemaakt is, komt Scrooge erachter dat liefde voor elkaar het enige is dat telt.

De film krijgt een 7.7 uit 10 op IMDb.

The Nightmare before Christmas (1993)

Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

De film krijgt een 8.0 uit 10 op IMDb.

The Santa Clause 1, 2, 3 (1994, 2002, 2006)

Op een nacht valt de kerstman van het dak en Scott voelt zich verplicht zijn rol over te nemen. Scott en zijn zoon Charlie haasten zich naar de Noordpool. Daar ontmoeten ze Bernard, de chef van de elfjes, die hen hun nieuwe verantwoordelijkheden uitlegt. Scott houdt niet echt van de plotse verandering in zijn carrière maar Charlie vindt het schitterend, want zijn vader wordt steeds dikker en krijgt nu ook een baard.

De film krijgt een 6.4 uit 10 op IMDb.

The Search for Santa Paws (2010)

Als de Kerstman en zijn nieuwe beste vriend Paws, ontdekken dat de jongens en de meisjes van de wereld de geest van Kerstmis hebben verloren, ondernemen ze een trip naar New York. Maar nadat de Kerstman zijn geheugen verliest, is het aan Paws, het trouwe weesmeisje Quinn, haar nieuwe vriend Will en een wonderbaarlijke groep van magische, pratende honden, om de Kerstman uit de nood te helpen en de wereld te laten zien waar Kerstmis eigenlijk echt over gaat.

De film krijgt een 5.5 uit 10 op IMDb.

The Ultimate Christmas Present (2000)

De 13-jarige Allie Thompson bedenkt allerlei manieren om geen werkstuk te hoeven schrijven voor school. Wanneer ze per toeval de weermachine van de kerstman in handen krijgt, legt ze met een sneeuwstorm heel Los Angeles lam en zorgt ervoor dat de vakantie vervroegd begint.

De film krijgt een 5.9 uit 10 op IMDb.


Het volledige huidige aanbod van de streamingdienst vind je op de pagina Disney+ aanbod.