Kerstfilm van hitserie ‘Oogappels’ vanavond op de buis

Een tijdje terug moesten we afscheid nemen van de hitserie Oogappels, maar vanavond zijn onze vier favoriete families weer eventjes terug op de buis. Op NPO 1 wordt namelijk om 20:35 uur de speciale kerstfilm Kerstappels uitgezonden.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Kerstfilm ‘Kerstappels’ vanavond te zien op NPO 1

Al sinds Oogappels in 2019 op de buis verscheen, kent de serie een ongelofelijke populariteit. Het is dan ook niet gek dat een vijfde seizoen na de laatste aflevering van seizoen 4 op 9 november razendsnel aangekondigd werd. Dat de BNNVARA ook een kerstfilm over de vier gezinnen voor ons in petto had, was een wat grotere verrassing. Vanavond (op 22 december 2022) is het zover: om 20:35 uur wordt de film uitgezonden op NPO 1 en daarna kun je hem terugkijken bij streamingdienst NLZIET via NPO Plus.

Kerst mag dan “the most wonderful time of the year” zijn, het is ook een tijd van onderdrukte irritaties, verplichte nummertjes en oud zeer. De boel komt bij de vier Oogappels-families dan ook behoorlijk “under pressure” te staan tijdens de feestdagen. Onder het haarscherpe commentaar van de grootouders zien we bijvoorbeeld hoe de sfeer bij Tim en Dina om te snijden is na een uit de hand gelopen kerstborrel en hoe Carola en Marcel worden opgeschrikt door een schokkende gebeurtenis. Ook bij Erik, Merel en Fabie lijkt de kerst dit jaar weleens in de soep te kunnen lopen.

Wanneer is het vijfde seizoen van ‘Oogappels’ te zien?

Kerstappels speelt zich af na de gebeurtenissen uit het vierde seizoen van Oogappels (en waarschijnlijk dus vóór die uit seizoen 5). Maar wanneer zijn de gloednieuwe afleveringen eigenlijk te zien?

Helaas kunnen we dat nog niet met zekerheid zeggen. In 2019 was de serie voor het eerst op de buis, waarna we ieder jaar in het voorjaar getrakteerd werden op een gloednieuw seizoen. Op seizoen 4 moesten we echter wat langer wachten, want die verscheen pas in september van 2022. De kans is dan ook groot dat het pas in het najaar van 2023 zover is. Uiteraard laten we het direct via je mail weten zodra we meer weten.

Meer informatie over de kerstfilm ‘Kerstappels’

BNNVARA komt met een speciale kerstfilm van de populaire serie Oogappels. Want ook al lijkt kerst de gezelligste tijd van het jaar met spelletjes, mooi gedekte tafels, cadeautjes onder de boom en goede gesprekken aan een vijfgangendiner, de werkelijkheid is meestal toch anders. Ook bij de Oogappels-families komt de boel behoorlijk Under Pressure te staan deze kerst en dat is een feest van herkenning. Met al die onderdrukte irritaties, verplichte diners en borrels, opspelend oud zeer of een overspannen kok achter het fornuis kan het behoorlijk uit de hand lopen. 

TitelKerstappels
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 30 minuten
TaalNederlands
CategorieDrama
RegisseurWill Koopman
CastBracha van Doesburgh, Ramsey Nasr, Malou Gorter, Jeroen Spitzenberger, Sam Ghilane, Mike Libanon, Eva van der Gucht, Juna de Leeuw, Vera de Vries, Susan Radder, Thor Braun, Noah de Nooij, Ciraj Amalal, Maas Bronkhuyzen

Synopsis: BNNVARA

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.