True crime-serie ‘Ken and Barbie Killers: The Lost Murder Tapes’ is al volledig te zien op discovery+

Vanaf vanavond, dinsdag 8 februari 2022, wordt op het TV-kanaal Investigation Discovery de true crime-serie ‘Ken and Barbie: The Lost Murder Tapes’ wekelijks uitgezonden. Je kunt alle afleveringen (4 stuks) nu al online vooruitkijken bij de streamingdienst discovery+.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

True crime-serie van Investigation Discovery: ‘Ken and Barbie Killers: The Lost Murder Tapes’

Achter de goede looks van een jong echtpaar gingen de meest gruwelijke daden schuil. Één van de schokkendste moordzaken van Canada wordt behandeld in Investigation Discovery’s documentaireserie Ken and Barbie Killers: The Lost Murder Tapes. Hierin leren we Paul Bernardo en Karla Homolka kennen, een ogenschijnlijk ideaal koppel waar iedereen graag mee omging. Maar achter de blonde lokken en mooie glimlachen van deze ‘Ken en Barbie’ verborgen zij een sinister geheim waarmee ze uitgroeiden tot de ergste zedendelinquenten en kindermoordenaars van Canada.

Alle vier de afleveringen zijn nu al te zien op discovery+

Van dinsdag 8 februari 2022 tot en met dinsdag 8 maart 2022 wordt elke week om 21:00 uur een nieuwe aflevering van deze serie uitgezonden op de zender Investigation Discovery. Gelukkig is er goed nieuws voor wie van bingewatchen houdt, want alle vier de afleveringen van deze true crime-serie staan al sinds december hier op de streamingdienst discovery+.

Alle afleveringen duren ongeveer 45-60 minuten. In totaal ben je dus een dikke 3-4 uur zoet met deze documentaireserie.

Paul Bernardo en Karla Homolka

Paul en Karla komen bekend te staan als de Ken and Barbie Killers vanwege hun aantrekkelijke looks. De twee leken een modelleven te leiden, maar alles veranderde toen een toegetakelde Karla de politie waarschuwde over haar man en Paul Bernardo bekende. Hij bleek verantwoordelijk voor tientallen verkrachtingen én de moord op drie tieners waarbij het lugubere misbruik van hen ook nog eens was vastgelegd op camera.

Bij nadere bestudering van de beelden, kon de serieuze vraag gesteld worden of Karla wel echt slachtoffer was van haar man of niet net zo verantwoordelijk voor al deze gruwelijke daden. Het leidde hiermee niet alleen tot een van de schokkendste moordzaken van het land, maar ook tot serieuze twijfel of met de matige veroordeling van Karla wel eerlijk recht is gesproken. De aangrijpende documentaire Ken and Barbie Killers: The Lost Murder blikt terug op deze zaak en spreekt met betrokkenen uit die tijd. Het laat andermaal zien dat goed opsporingswerk belangrijk is om de juiste daders te vinden én op de juiste wijze te veroordelen.


Tekst: Discovery