Alles over Katja Schuurman

Sinds haar doorbraak in Goede Tijden, Slechte Tijden is Katja Schuurman niet meer van de Nederlandse televisie weg te denken. De actrice speelde inmiddels in tientallen films en series, met Costa!! als laatste toevoeging aan haar filmografie. Daarnaast werkt ze ook nog als zangeres én presentatrice. Hieronder vind je alles over de bekende Nederlander, van haar leeftijd tot haar lengte en van haar carrière tot haar liefdesleven.

Katja Schuurman: biografie

✍️ NaamKatja Schuurman
❤️ VriendNiek Schrijvershof
🏠 GeboorteplaatsBunnik
📅 Geboortedatum19 februari 1975
📜 Leeftijd47 jaar*
📏 Lengte165 cm
🇳🇱 NationaliteitNederlands
📍 WoonplaatsUitdam
📸 Instagram@katjaschuurman
👶 KinderenTwee dochters (Sammie, Coco Loulou)
* Op het moment van schrijven

De carrière van Katja Schuurman

De acteercarrière van Katja Schuurman begint al terwijl ze nog op school zit. In 1993 speelt ze namelijk de rol van Bianca in de twaalfdelige NCRV-televisieserie Uit de school geklapt (1993). Vele gastrollen volgen, tot ze in 1994 echt doorbreekt als Jessica Harmsen in de TV-soap Goede Tijden, Slechte Tijden.

Dit is ook de periode waarin ze, samen met haar GTST-collega’s Babette van Veen en Guusje Nederhorst, de meidengroep Linda, Roos & Jessica vormt. Samen scoren ze in 1995 een nummer 1-hit met het nummer Ademnood, dat ze eigenlijk puur voor de grap opnemen. Enkele nummers volgen, totdat de groep in 1998 uit elkaar gaat. Dit betekent overigens niet dat de zangcarrière van Katja voorbij is. Zelf scoort ze nog diverse hits met onder andere Maar Nu Heb Ik Er Een en Wereldmeid.

Na GTST zien we Katja Schuurman terug in verschillende series en films, waaronder Costa! (2001), Oesters van Nam Kee (2002), Interview (2003), Nieuwe Buren (2014 – zie trailer hierboven) en het meest recente Costa!! (2022). Ook spreekt ze verschillende stemrollen in. In 2002 en 2004 verschijnt Katja Schuurman twee keer naakt in de Playboy. In deze periode komt ook haar carrière als presentatrice van de grond, met programma’s als Katja vs … (2005-2008) en 3 op Reis (2013-2014). Ze switcht een aantal keer van omroep, werkt bij Net5 en RTL en keert uiteindelijk in 2021 terug bij de NPO. Hier presenteert ze nu voor PowNed het programma Goed Fout.

In juni 2022 is Katja Schuurman samen met Douwe Bob te gast bij Boerderij van Dorst. Deze aflevering kun je online terugkijken, namelijk hier bij NLZIET.

Vroeger zag ze er zo uit

Op Instagram deelt Katja Schuurman regelmatig foto’s van vroeger. Hieronder zie je een foto van Katja met collega-actrice Georgina Verbaan op de set van Costa!. Deze foto moet dus ergens rond 2001 gemaakt zijn. De foto rechts, waarop de actrice te zien is met rode dreadlocks, stamt van nog langer geleden. Deze foto komt uit de jaren negentig.

Katja Schuurman en haar nieuwe vriend

In haar loopbaan date Katja Schuurman met verschillende acteurs, waaronder Egbert-Jan Weeber, Teun Kuilboer en Fedja van Huêt. Van 2006 tot 2015 is ze samen met Thijs Römer, met wie ze dochter Sammie krijgt. Een paar maanden na deze breuk ontmoet ze de dertien jaar jongere chef-kok Freek van Noortwijk. De vonken vliegen direct over en de twee bevestigen in juni 2015 hun relatie. Als ze nog maar een jaar samen zijn, gaat Freek al op één knie. In 2019 stappen de twee daadwerkelijk in het huwelijksbootje en in augustus 2020 wordt hun dochter Coco Loulou geboren. In november 2021 zetten de twee een punt achter hun relatie.

Inmiddels heeft Katja Schuurman een nieuwe vriend: de 29-jarige Niek Schrijvershof. Hoewel de actrice al eerder hintte naar haar nieuwe liefde, maakte ze het in juli 2022 pas echt bekend met deze foto op Instagram. Hier schrijft ze bij: “Ja joh, gewoon het allerlekkerste festival! Met mijn vriendjes, en ja, met mijn liefje!!”. Niek staat helemaal op rechts.

In de media

Katja Schuurman is de afgelopen jaren een aantal keer met ander nieuws in de media verschenen. Zo nam ze het in maart 2021 op voor acteur en zanger Bilal Wahib (Mocro Maffia), die negatief in het nieuws verscheen toen hij live ging op Instagram en een twaalfjarige jongen overhaalde zijn geslachtsdeel te laten zien. Katja sprong voor hem in de bres en legde uit dat van kwade opzet geen sprake is geweest.

In april 2022 lag de actrice flink onder vuur vanwege een fotoshoot voor het schoenenmerk van Floris van Bommel. De foto’s werden geschoten in het Afrikaanse Zanzibar; op de foto waren twee kinderen zonder schoenen te zien. De media berichtten over het commentaar dat Katja Schuurman over zich heen kreeg naar aanleiding van deze fotoshoot, die door mensen onder meer ‘smakeloos’ en ‘niet sympathiek’ genoemd werd.

Leeftijd en lengte van Katja Schuurman

Verder zijn er opvallend veel mensen benieuwd naar hoe oud de actrice inmiddels is en wat haar lengte is. Dus laten we beginnen met het antwoord op de vraag: hoe oud is Katja Schuurman? Op het moment van schrijven is zij 47 jaar, omdat ze werd geboren in Bunnik op 19 februari 1975. Volgens meerdere bronnen is ze 165 cm lang.