Kanshebbers ‘TV Moment van het Jaar’ bekendgemaakt

In aanloop naar de bekendmaking van het TV Moment van het Jaar (seizoen 2023-2024) zijn vandaag de vijf kanshebbers voor de prijs naar buiten gebracht.

De jury heeft vijf fragmenten uit het (online) tv-seizoen van het afgelopen jaar geselecteerd die volgens hen als meest opmerkelijk gezien werden en de volgende dag hét gesprek bij het koffiezetapparaat waren. In willekeurige volgorde worden de volgende momenten overwogen als kanshebbers voor het TV Moment van het Jaar:

🎤 Emotioneel interview met Tom Egbers over de misstanden bij NOS Studio Sport, aan tafel bij de talkshow van Khalid & Sophie;

🎵 Valszingend duo Mia en Dion dat drie weken voor het Eurovisie Songfestival groot in de media verscheen;

Tafelplakker die zich vanuit klimaatactivisme live aan de talkshowtafel van Beau vastlijmde;

😂 Opvallend informeel gesprek met minister-president Mark Rutte in Vandaag Inside;

💃 Excentrieke tantradans van Walter en zijn twee vrouwelijke gasten in B&B Vol Liefde.

Dit jaar bestaat de jury uit Tina Nijkamp (mediadeskundige), Siebren Hazelhoff Roelfzema (oprichter Streamwijzer) en Richard Otto (uitgever vakmediaplatform Spreekbuis). Aan de vooravond van het nieuwe tv-seizoen zal het winnende moment bekendgemaakt worden bij de talkshow van Humberto Tan. De uitzending is op vrijdag 1 september vanaf 22:00 uur bij RTL4.

Tijdens de vorige editie werd de BOOS-reportage over de misstanden rondom The Voice of Holland verkozen tot het TV Moment van het Jaar in seizoen 2021/2022.


Afbeelding ter illustratie