Deze films en series met de kandidaten van Wie is de Mol 2023 mag je niet missen

Heel Nederland is weer in de ban van Wie is de Mol?. Tien nieuwe kandidaten doen dit voorjaar hun best om in Zuid-Afrika te ontdekken wie de boel saboteert. Van deze tien zijn er dit seizoen maar liefst vijf Nederlandse acteurs bij. Ben jij benieuwd waar je hen ook alweer van herkent? Of ben je nieuwsgierig geraakt en zou je meer van ze willen zien? In dit artikel zetten we op een rij welke films en series met de kandidaten van Wie is de Mol 2023 je niet mag missen.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

5x Films en series waarin de kandidaten van Wie is de Mol 2023 een rol spelen

5. Nabil Aoulad Ayad | Kwestie van Geduld (film, 2022)

Kwestie van Geduld trailer (2022) | Nu verkrijgbaar op VOD

Nabil Aoulad Ayad is naast cabaretier ook acteur. Zelfs in 2022 was hij nog op het witte doek te bewonderen in Kwestie Van Geduld, een romcom waarin hij schitterde naast onder meer Barbara Sloesen en Manuel Broekman. Het draait om chef-kok Monica, die noodgedwongen terugkeert naar haar roots en in haar geboortedorp weer een thuis vindt. Nabil Aoulad Ayad speelt de rol van een van haar beste vrienden en zorgt, net als in zijn theatervoorstellingen, voor de nodige comic relief.

4. Froukje de Both | Costa! (serie, 4 seizoenen)

Froukje de Both kennen we tegenwoordig meer als presentatrice dan als actrice, maar sinds haar debuut in Baantjer in 1995 heeft ze ook in flink wat films en series gespeeld. Een van haar bekendste rollen is die van Agnetha in de serie Costa! en de bijpassende winterfilm Pista!. Agnetha was de vriendin van Frida, een rol van Katja Schuurman. Vond je de gelijknamige film leuk maar heb je de serie eigenlijk nog nooit gezien, dan is nu dus je kans. Hij is op HBO Max én Netflix te vinden.

3. Sarah Janneh | Tropenjaren (serie, 1 seizoen)

Tropenjaren - TRAILER

Sarah Janneh timmert de laatste jaren aardig aan de weg als zangeres en actrice. Als je onlangs Soof 3 in de bioscoop hebt gezien, dan kan het zijn dat de actrice je bekend voorkomt. Zij speelde namelijk een klein rolletje in deze film. Een grotere rol heeft ze in het populaire Tropenjaren—en dat is sowieso een echte aanrader. In deze hilarische en herkenbare serie proberen Rosa (Jelka van Houten) en Jelle (Henry van Loon) de bekende tropenjaren zo goed mogelijk te doorstaan. Ze hebben net hun eerste kindje gekregen en streven er wanhopig naar om hun relatie en hun carrière zo te houden als ze altijd waren. Dit is natuurlijk moeilijker gezegd dan gedaan.

2. Annick Boer | De TV Kantine (serie, 12 seizoenen)

Ook Annick Boer is cabaretier. Daarnaast verdient ze haar brood als actrice. Heb je haar nog niet op het toneel gezien, dan misschien wel op de televisie of op het witte doek. Je kunt haar onder meer kennen van de serie De Hoofdprijs en haar optreden in De TV Kantine. Voor dit bekende televisieprogramma waarin BN’ers gepersifleerd worden kroop ze in de huid van collega-BN’ers als Erica Meiland, Bridget Maasland en Anouk—en dat deed ze hartstikke goed. Mag je eigenlijk niet missen.

1. Soy Kroon | Liefde Zonder Grenzen (film, 2021)

LIEFDE ZONDER GRENZEN trailer | 14 oktober in de bioscoop

GTST-kijkers zijn sowieso bekend met Soy Kroon, maar anders kun je hem ook kennen van zijn rol als de jongste Jezus ooit in The Passion, van het toneel of van de andere films en series waarin hij gespeeld heeft. In zijn filmografie vind je bijvoorbeeld de leuke Nederlandse romcom Liefde Zonder Grenzen. Kroon kruipt hierin in de huid van Luke, die door een ernstige ziekte in het ziekenhuis ligt en door een onverwachte vriendschap met Eva (Yolanthe Cabau) weer zin krijgt in het leven. Een must-see!

Wie is de Mol 2023 is vanaf zaterdag 7 januari te zien

Naast deze vijf kandidaten doen ook Olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, presentator Jurre Geluk, onderzoeksjournalist Daniël Verlaan, Elle-hoofdredacteur Anke de Jong en presentator Sander de Kramer mee.

Het gloednieuwe seizoen van Wie is de Mol? start op zaterdag 7 januari 2023, met de seizoensfinale op 11 maart 2023. Het nieuwe seizoen, en voorgaande seizoenen, is natuurlijk altijd terug te kijken bij NLZIET via NPO Plus als je de uitzending gemist hebt. Hieronder vind je het uitzendschema op tv.

AfleveringWeekdagDatumTijd
1Zaterdag7 januari 202320:30 uur
2Zaterdag14 januari 202320:30 uur
3Zaterdag21 januari 202320:30 uur
4Zaterdag28 januari 202320:30 uur
5Zaterdag4 februari 202320:30 uur
6Zaterdag11 februari 202320:30 uur
7Zaterdag18 februari 202320:30 uur
8Zaterdag25 februari 202320:30 uur
9Zaterdag4 maart 202320:30 uur
10Zaterdag11 maart 202320:30 uur

Meer informatie over het programma

Tien weken lang voeren de kandidaten spectaculaire, intrigerende en soms angstaanjagende opdrachten uit om de pot te spekken. In het programma waarin niets is wat het lijkt, moeten de kandidaten inventief en volhardend zijn, lef hebben en samenwerken, maar altijd met de belangrijkste vraag in het achterhoofd: wie is te vertrouwen en wie niet? De jacht op de Mol is geopend!

TitelWie is de Mol?
Jaar1999-
SoortSerie
Duur23 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelprogramma
PresentatorRik van de Westelaken

Synopsis: NLZIET

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.