Dit zijn alle kandidaten van ‘De Slimste Mens’ deze winter

Fris je geheugen snel op, want het nieuwe seizoen van De Slimste Mens gaat bijna van start. Op maandag 18 december keren presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem terug voor het 23e seizoen van de kennisquiz. De grote vraag is natuurlijk wie zich deze winter de Slimste mag noemen. Maar welke kandidaten doen er eigenlijk mee aan De Slimste Mens deze winter? Tijd om ze allemaal op een rij te zetten.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

‘De Slimste Mens’ gaat op 18 december 2023 van start

Na het zomerseizoen van De Slimste Mens en de All-Stars-editie, kunnen we binnenkort weer genieten van de kennisquiz. Vanaf maandag 18 december 2023 kun je om 20:25 uur op NPO 1 iedere werkdag kijken naar de bekende spellen, zoals 3-6-9, de Open Deur en het Collectieve Geheugen. Uiteraard is het programma niet compleet zonder presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem. Zij zullen de kandidaten ook aankomend seizoen weer flink ondervragen en testen.

Na dertig afleveringen weten we wie de trofee van Tom Kleijn mag overnemen. De televisiejournalist moest het in de finale van het vorige seizoen opnemen tegen Jörgen Tjon A Fong en Nandi van Beurden. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zullen actrice Barbara Sloesen, ‘directeurtje’ van Vandaag Inside Marco Louwerens en B&B Vol Liefde-deelnemer Paul Visser plaatsnemen in de stoelen.

Dit zijn de kandidaten van het winterseizoen

De eerste drie kandidaten zijn dus bekend. Maar welke deelnemers kunnen we de rest van het seizoen nog verwachten? Barbara Sloesen, Marco Louwerens en Paul Visser moeten het opnemen tegen 25 BN’ers. Hieronder staan alle kandidaten die hun hersenen gaan kraken in de kennisquiz.

NaamBekend van?
AkwasiWoordkunstenaar, Omroep Zwart
Annemieke HoogendijkMevrouw Stemband
Chantal QuakNieuwslezer Radio10
Dook van DijckActeur en presentator
Elif IsitmanPresentator WNL, podcast maker
Evi HanssenPresentator
Fleur OvergaagSocial media comedian
Gavin ReijndersCabaretier
Gotu JimRapper
Ineke van GentBurgermeester Schiermonnikoog
Irene van der LaarEx-fotomodel, presentator, Expeditie Robinson
Iven CudoghamEen Huis Vol, kinderboekenschrijver
Jan Dirk van der BurgVoormalig fotograaf des Vaderlands
Joes BrauersActeur, film Hardcore Never Dies
Jord AlthuizenBarbecue-expert
Julia SchellekensZanger
Julie HuardZangeres
Marco RoelofsZanger
Melanie DuringPaleontoloog
Mike BoddéPianist, cabaretier
Peter HeerschopCabaretier
Raoul de GraafYouTuber
Sheila SitalsingJournalist, columnist bij de Volkskrant
Tim HartogCabaretier
Vic CleTiktokker

Meer informatie over ‘De Slimste Mens’

In De Slimste Mens strijden verschillende deelnemers tegen elkaar in een reeks rondes waarbij ze moeten laten zien hoe slim ze zijn. Geniet van spannende en uitdagende quizvragen en probeer te raden wie er als slimste uit de bus zal komen. Elke aflevering elimineert een deelnemer totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft.

TitelDe Slimste Mens
Jaar2006-
SoortSerie
Duur23 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelshow
PresentatorPhilip Freriks
JuryMaarten van Rossem

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.