Wanneer komt ‘Die Kaiserin’ seizoen 2 op Netflix?

Fans van kostuumdrama’s kunnen sinds 29 september 2022 op Netflix terecht, waar de Duitse serie Die Kaiserin (ook wel The Empress genoemd) te zien is. De serie, die het verhaal vertelt van keizerin Sisi, telt maar zes afleveringen en smaakt daarom ongetwijfeld naar meer. Ben jij nou ook benieuwd of het eerste seizoen het laatste was? Lees dan gauw verder om het antwoord te vinden op de vraag: komt er een Die Kaiserin seizoen 2 op Netflix?

Komt er een ‘Die Kaiserin’ seizoen 2?

Het eerste seizoen van Die Kaiserin of The Empress telt maar zes afleveringen, dus we kunnen ons goed voorstellen dat je je na het zien hiervan afvraagt of er ook een tweede seizoen komt. Het open einde maakt deze vraag vast nog urgenter. Gelukkig hebben we goed nieuws voor je, want een tweede seizoen is bevestigd! Netflix heeft door de ongekende populariteit razendsnel besloten dat de serie groen licht krijgt voor een vervolg.

Wanneer komt ‘Die Kaiserin’ seizoen 2 naar Netflix?

Wanneer de nieuwe afleveringen zullen verschijnen, is nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk zal dit nog wel even duren, aangezien de productie als het goed is nog moet beginnen. Het wachten zal dus naar verwachting nog minstens tot het eind van 2023 à begin van 2024 moeten duren. Dit is echter nog niet officieel bevestigd. Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Houd dan onze social media-kanalen in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Mocht je in de tussentijd geen genoeg krijgen van het verhaal van de wereldberoemde keizerin, dan hebben we gelukkig nog wel meer dan genoeg kijkmateriaal voor je bij NLZIET. Hier is de nieuwe serie uit 2022 niet te zien, maar je kunt er wel hier de Sissi-trilogie uit 1955-1957 kijken en hier de Sisi-serie uit 2021 kijken. Beiden werden door de NPO uitgezonden en maken daarom onderdeel uit van het aanbod van de streamingdienst. Je kunt nu 14 dagen gratis kijken.

Waar gaat het verhaal van ‘Die Kaiserin’ over?

Elisabeth ‘Sisi’ von Wittelsbach is de hertogin en prinses van Beieren, ergens in de tweede helft van 1800. Op zestienjarige leeftijd stapt zij in het huwelijksbootje met Franz Jozef, de keizer van Oostenrijk, waardoor ze keizerin van dit land wordt.

De relatie tussen de twee brengt de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war. Sisi moet na de trouwerij de strijd aangaan met haar schoonmoeder en Franz’ broer Maxi, die zelf naar de troon (en naar Sisi) verlangt. Terwijl vijandelijke troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse Rijk verzamelen, komt het volk van Wenen in opstand tegen de keizer. Wie kan Sisi vertrouwen en hoe hoog is de prijs om een echte keizerin en een figuur van hoop voor het volk te zijn?

TitelThe Empress / Die Kaiserin
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 6 afleveringen
TaalDuits
CategorieDrama, Historie, Politiek
MakersKatharina Eyssen
CastDevrim Lingnau, Philip Froissant, Melika Foroutan, Johannes Nussbaum, Elisa Schlott, Jördis Triebel, Almila Bagriacik, Wiebke Puls
KijkenHier op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.