Het is officieel: er komt een tweede seizoen van ‘Die Kaiserin’ naar Netflix

Yes, yes, yes! Netflix verblijdt ons nu al met goed nieuws over het Duitse kostuumdrama Die Kaiserin. Slechts een ruime maand na de lancering van het eerste seizoen hebben zij zojuist laten weten dat er ook een tweede seizoen gemaakt gaat worden.

Netflix bevestigt: ‘Die Kaiserin’ seizoen 2 komt eraan

Door middel van onderstaand Twitter-bericht heeft Netflix kijkers van de Duitse serie Die Kaiserin laten weten dat er een tweede seizoen gemaakt gaat worden. Acteurs Devrim Lingnau, Philip Froissant, Johannes Nussbaum en Almila Bagriacik maken dit bekend in de video. Na het open einde van het eerste seizoen is dit natuurlijk goed nieuws voor de fans.

Netflix is tot dit besluit gekomen door de ongekende populariteit van het eerste seizoen, dat vijf weken lang in de top tien van best bekeken shows van de streaminggigant stond. Kijkers zijn bovendien ontzettend enthousiast over de serie, die doet denken aan kostuumdrama’s als The CrownBridgerton en Downton Abbey. Zo is er op dit moment een gemiddelde IMDb-score van een 7,8 en een Rotten Tomatoes-score van 83%. Enthousiasme alom dus, en dat wordt razendsnel beloond met een gloednieuw seizoen.

Wanneer komt ‘Die Kaiserin’ seizoen 2 op Netflix?

Op donderdag 29 september werd het eerste seizoen van de serie toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Wanneer de nieuwe afleveringen zullen verschijnen, is nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk zal dit nog wel even duren, aangezien de productie als het goed is nog moet beginnen. Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Houd dan onze social media-kanalen in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Heb je na het zien van deze zes afleveringen nog niet genoeg gezien van Sisi en wil je niet wachten tot het nieuwe seizoen verschijnt? Dan zijn er gelukkig nog veel meer films en series over de keizerin verschenen. Zo ken je de welbekende trilogie uit 1955 met Romy Schneider in de hoofdrol misschien wel. Dit is nu op NLZIET te zien.

→ Bekijk hier de Sissi-trilogie uit 1955-1957 en hier de Sisi-serie uit 2021 ✅

Verhaal en informatie van de serie

In het Oostenrijk van de 19e eeuw staat de liefde van de passievolle en rebelse Sisi en keizer Franz Joseph onder druk door intriges en machtsstrijd aan het Weense hof.

TitelThe Empress / Die Kaiserin
Jaar2022-
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalDuits
CategorieDrama, Historie, Politiek
MakerKatharina Eyssen
CastDevrim Lingnau, Philip Froissant, Melika Foroutan, Johannes Nussbaum, Elisa Schlott, Jördis Triebel, Almila Bagriacik, Wiebke Puls
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.