Kijktip: splinternieuwe miniserie ‘Justified: City Primeval’ is nu te bingen

Was jij tussen 2010 en 2015 fan van de serie Justified? Dan hebben we goed nieuws voor je, want U.S. Marshal Raylan Givens is terug op het kleine scherm! Vanaf vandaag schittert hij in Justified: City Primeval op Disney+ . In deze splinternieuwe miniserie komt hij oog in oog te staan met een psychopathische schurk die hij kent uit het verleden.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit kun je verwachten van ‘Justified: City Primeval’

In 2015 was de laatste aflevering van de populaire serie Justified te zien, maar nu is Raylan Givens dus terug. In de miniserie Justified: City Primeval zien we hoe hij het platteland van Kentucky verlaten heeft om in Miami neer te strijken. Daar balanceert hij zijn leven als U.S. Marshal met zijn taak als parttime vader van een tienermeisje. Maar door een onverwachte gebeurtenis komt hij in aanraking met ‘de Oklahoma Wildman’ en die is niet van plan om het hem makkelijk te maken.

Uiteraard wordt de hoofdrol weer vertolkt door Timothy Olyphant, die je nog kunt kennen van de originele serie. Hij wordt bijgestaan door onder meer Boyd Holbrook (The Sandman) en Aunjanue Ellis-Taylor (King Richard). Benieuwd? Hieronder bekijk je de eerste beelden.

‘Justified: City Primeval’ is nu te bingen op Disney+

Disney+ heeft vandaag, op woensdag 6 september, alle acht de afleveringen van het eerste seizoen aan het aanbod toegevoegd. Ook de originele serie is op de streamingdienst te vinden.

Benieuwd welke titels nog meer op de planning staan? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

→ En wil je eerst Justified nog een keer zien? Bekijk alle seizoenen hier op Disney+ 🍿

Meer informatie over de serie

Vijftien jaar geleden verliet Raylan Givens het platteland van Kentucky en ondertussen woont hij in Miami. Nu probeert hij een balans te vinden tussen zijn leven als US Marshal en als parttime vader van een 15-jarig meisje. Een onverwachte gebeurtenis op een verlaten snelweg in Florida leidt hem naar Detroit. Daar komt hij in aanraking met Clement Mansell, ook wel bekend als de wilde man uit Oklahoma, een gewelddadige en psychopathische schurk die in het verleden al vaker is ontkomen. Alle drie de personages liggen met elkaar op ramkoers en op een typische Elmore Leonard-manier zal duidelijk worden wie de stad levend zal verlaten.

TitelJustified: City Primeval
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieWestern, Drama, Misdaad
CastTimothy Olyphant, Boyd Holbrook, Aunjanue Ellis-Taylor, Vondie Curtis-Hallm, Adelaide Clemens, Alexander Pobutsky

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.