Giro d’Italia-fans opgelet: gloednieuwe wielerdocumentaire Jumbo-Visma is een echte kijktip

Wielerliefhebbers kunnen hun geluk niet op nu de Giro d’Italia 2023 weer in volle gang is, al zijn we inmiddels alweer bijna aan het einde van de koers beland. Van 6 tot en met 28 mei strijden de renners om de vier gekleurde truien en de eindzege. Voor wie geen genoeg kan krijgen van de koers hebben wij een tof alternatief: de gloednieuwe zesdelige documentaireserie ‘All-in: Team Jumbo-Visma’ (2023), een Original van Amazon Prime Video. In deze sportdocu krijg je een kijkje achter de schermen tijdens het succesjaar 2022 van de ploeg, waarin ze onder andere de felbegeerde Tour de France wisten te winnen.

Historische verhaal van ‘All-in: Team Jumbo-Visma’ (2023)

In de sportdocumentaireserie All-in: Team Jumbo-Visma volg je als kijker de (volgens UCI ranking) beste wielerploeg ter wereld een jaar lang achter de schermen. Het team wordt gevolgd tijdens het succesjaar 2022, waarin ze onder andere de felbegeerde Tour de France wint. Alles wordt vastgelegd op camera, waardoor er niks verborgen wordt gehouden en de kijker op deze manier een uniek inzicht krijgt in de succesformule van de ploeg. Niet alleen zijn de kopmannen Tom Dumoulin, Wout van Aert, Jonas Vingegaard en Primož Roglič op de fiets en rondom de koers te zien, ook wordt er een inkijk gegeven in het privéleven van de heren. Het resultaat: een onthullende docuserie met felle discussies in de bus, twijfels op de hotelkamer, de pijn van verliezen en de zoete smaak van winnen.

Het verhaal start bij het trainingskamp eind 2021, waarin sportief directeur Merijn Zeeman de basis legt om tweevoudig Tour-winnaar Tadej Pogačar van de troon te stoten. De kijker is vanaf de eerste minuut betrokken bij de voorbereidingen voor de koersen en hoogtestages, waarin duidelijk wordt hoe de grootste ambitie en droom van de ploeg, de Tour de France winnen, wordt waargemaakt. Ondanks dat de ervaren Primož Roglič de aangewezen man is om het gele tricot te veroveren, is het juist zijn leerling Jonas Vingegaard die de grootste wielerwedstrijd ter wereld op zijn naam mag noteren. Het succesverhaal is compleet als Wout van Aert ook nog de puntentrui mee naar huis weet te nemen. Dit is de eerste keer in 25 jaar dat een ploeg zowel de gele als de groene trui mee naar huis neemt. Bovendien wint het team ook nog de bolletjestrui én zes etappes. Een historisch verhaal om naar huis over te schrijven.

All-in: Team Jumbo-Visma 🚴🏽‍♂️ | Officiële Trailer | Prime Video NL

Bij deze streamingdienst kun je ‘All-in: Team Jumbo-Visma’ kijken

Nu is de belangrijkste vraag: hoe kun je alle afleveringen van de zesdelige documentaire ‘All-in: Team Jumbo-Visma’ online kijken? De docuserie ging begin maart in première bij Amazon Prime Video. Alle zes delen zijn exclusief online te vinden op dit on demand-platform. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 30 dagen gratis. Wil je helemaal in stijl zowel naar alle afleveringen als naar de aankomende wielerwedstrijden kijken? Jumbo-Visma heeft gelijktijdig met de lancering van de documentaireserie een gloednieuwe brandstore gelanceerd met 40 eigen producten, waaronder wielerkleding, bidons, mokken en een exclusief voor Amazon ontwikkeld Jumbo-Visma-shirt.

Drie redenen om All-in: Team Jumbo-Visma te kijken:
1️⃣ Documentaireserie geeft je een unieke inkijk achter de schermen bij de beste wielerploeg ter wereld.
2️⃣ Mooie aanvulling om te kijken tussen alle wielerwedstrijden door.
3️⃣ Persoonlijke blik in het privéleven van kopmannen Wout van Aert, Tom Dumoulin, Jonas Vingegaard en Primož Roglič.

Meer informatie over de docuserie

TitelAll-in: Team Jumbo-Visma
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalNederlands
CategorieDocumentaire, Sport
WielrennersOnder andere Wout van Aert, Tom Dumoulin, Jonas Vingegaard, Primož Roglič en andere teamleden

Synopsis: Amazon Prime Video

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.