Wie is Julia Clark Downs uit het eerbetoon van Better Call Saul aflevering 9?

Op 19 juli werd de negende aflevering van Better Call Saul seizoen 6 gelanceerd op Netflix. Aan het einde van deze aflevering zien we Saul Goodman (Bob Odenkirk) in beeld, waarna de woorden “dedicated to our friend Julia Clark Downs” te zien zijn. Wellicht vraag je je af wie Julia Clark Downs was, wat haar relatie was met Better Call Saul en waarom dit eerbetoon aan de negende aflevering toegevoegd is. In dit artikel lees je hier meer over.

Wie is Julia Clark Downs uit het eerbetoon van Better Call Saul?

Julia Clark Downs studeerde Rechten aan de Universiteit van Maryland en heeft gewerkt als (zelfstandige) advocaat in Albuquerque, New Mexico. Dit is de locatie waar Better Call Saul zich ook afspeelt. Downs werkte mee aan deze serie en had een functie als adviseur. Mede met behulp van haar kennis en expertise konden de makers ervoor zorgen dat het advocatenleven in de serie authentiek en waarheidsgetrouw neergezet werd.

Zo kon Downs de makers van de serie adviseren over de juridische processen en ze unieke inzichten geven in het rechtssysteem van New Mexico. Dit rechtssysteem, dat in Amerika in iedere staat andere juridische regels kent, kon door haar bijdragen zo echt mogelijk geportretteerd worden.

Wat is er met Julia Clark Downs gebeurd?

Julia Clark Downs is op 5 oktober 2021 op 43-jarige leeftijd overleden. Zij raakte betrokken bij een auto-ongeluk in Taos, New Mexico. Haar herdenkingsdienst heeft in december plaatsgevonden in Maryland. Nu wordt ze dus ook geëerd in de allernieuwste aflevering van Better Call Saul. De makers spreken hierbij hun dankbaarheid uit voor haar hulp bij de totstandkoming van de serie.

Meer informatie over de serie

Van parkeerboetes tot massamoord, van uitglijden en vallen tot obligatiefraude, Saul behandelt het allemaal. Deze spin-off serie is gebaseerd op het populaire verhaal uit Breaking Bad, een serie die werd uitgezonden tussen 2008 en 2013.

TitelBetter Call Saul
Jaar2015-2022
SoortSerie
TaalEngels
Duur6 seizoenen
GenreMisdaad, Drama
IMDb8,8 uit 429.000 stemmen
MakerVince Gilligan, Peter Gould
CastBob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando, Michael McKean, Giancarlo Esposito, Mark Margolis, Kerry Condon
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.