Gloednieuwe kerstserie van ‘Hjem til jul’-makers nu te zien op Netflix

In de winter van 2019 en 2020 keek zo’n beetje iedereen die een Netflix-abonnement had naar Hjem til jul. 2021 was een rustig jaar, maar in 2022 is de maker van de kerstserie terug met het gloednieuwe Julestorm (in het Engels A Storm for Christmas). Opnieuw een heerlijke Noorse serie die zich afspeelt rondom de feestdagen—en waarin veel acteurs die je in Hjem til jul hebt gezien bovendien weer terugkeren. Alle zes afleveringen staan nu online, dus het bingen kan beginnen!

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste Nederlandse kerstfilms 🍿

Waar gaat ‘Julestorm’ over?

Waar Hjem til jul zich nog enkel richtte op eeuwige vrijgezel Johanne, die op zoek gaat naar een partner om de feestdagen mee door te brengen, vertelt Julestorm een grootser verhaal waarin verschillende mensen centraal staan. We bevinden ons op het vliegveld van Oslo ten tijde van een sneeuwstorm. Een groep mensen komt vast te zitten op de luchthaven en al hun plannen voor de feestdagen lijken zo in het water te vallen, maar misschien kan het toch nog de beste kerst ooit worden.

De maker van Hjem til jul, Per-Olav Sørensen (die ook meewerkte aan de bekende serie Quicksand en de film Royalteen), staat dus ook aan het roer van deze gloednieuwe Noorse kerstserie. En hij is niet de enige die terugkeert, want hij heeft ook een hele hoop bekende acteurs uit die eerste serie meegenomen. Zo speelt de hoofdrolspeler van de serie, Ida Elise Broch (Johanne), weer een grote rol en zijn ook Dennis Storhøi (vader Tor), Edward Schultheiss (buurman Nick), Line Verndal (verpleegster Eira) en Ghita Nørby (mevrouw Nergaard) er weer bij. Leuk! Ook Valter Skarsgård, het broertje van bekende acteurs Alexander Skarsgård en Bill Skarsgård (beter bekend als Pennywise the Clown) is te zien.

Meer nieuwe kerstfilms en -series op Netflix in 2022

Julestorm is zeker niet de eerste kerstfilm of -serie waar we dit jaar mee verblijd zijn. In 2022 zijn er een hele hoop nieuwe kerstfilms op Netflix verschenen. Zo mochten we dit jaar onder meer Falling for Christmas met Lindsay Lohan en Scrooge: A Christmas Carol verwelkomen.

Ook op andere streamingdiensten zijn we voor de feestdagen van 2022 verwend. Weten welke nieuwe en oude kerstfilms en -series je dit jaar zeker nog even moet kijken? Eerder dit feestseizoen hebben dé Ultieme Streamwijzer Kerstfilmgids 2022 gelanceerd en daarin vind je 111 kijktips voor de feestdagen.

Meer informatie over de Noorse kerstserie

Lotsbestemmingen kruisen elkaar wanneer reizigers en werknemers vast komen te zitten op een luchthaven en gedwongen worden de laatste uren voor Kerstmis samen door te brengen.

TitelDe Familie Claus 3 / The Claus Family 3
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalNoors
CategorieDrama
RegisseurPer-Olav Sørensen
CastIda Elise Broch, Dennis Storhøi, Jan Gunnar Røise, Alexandra Rapaport, Jon Øigarden, Maibritt Saerens, Thea Sofie Loch Næss, Evelyn Rasmussen Osazuwa, Ariadna Cabrol, Valter Skarsgård, Hanna Ardéhn, Ravdeep Sing Bajwa, Sus Wilkins, Ghita Nørby, Ibrahim Faal, Kyrre Hellum, Line Verndal, Oscar Jean, Talia Lorentzen, Carmen Gloria Pérez
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.