Waar en hoe laat maakt Joost Klein zijn Eurovisie Songfestival-nummer bekend?

Het duurt nog maar een kleine drie maanden voor het Eurovisie Songfestival losbarst. Aan het muzikale spektakel doen in totaal 37 landen mee. Joost Klein zal namens Nederland in de tweede halve finale het podium betreden. Maar waar en hoe laat maakt Joost Klein zijn nummer voor het Eurovisie Songfestival bekend? We zetten het tijdstip en de zender voor je op een rij.

Joost Klein namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival

Op 11 december 2023 maakte de AVROTROS bekend dat Joost Klein Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Malmö. Uit alle inzendingen werd de Fries door de selectiecommissie gekozen om af te reizen naar Zweden voor het muzikale spektakel. Tijdens de loting kwam Nederland terecht in de tweede halve finale. Joost Klein zal in het tweede gedeelte van de show optreden. De precieze startvolgorde wordt pas bepaald wanneer alle nummers bekend zijn. Aan de tweede halve finale doen in totaal zestien landen mee. Tien daarvan gaan door naar de grote finale op zaterdag 11 mei.

In dit programma maakt Joost Klein zijn Eurovisie Songfestival-nummer bekend

Vandaag, 29 februari 2024, zal de grote dag zijn waarop we het Eurovisie Songfestival-nummer van Joost Klein voor het eerst horen. Wel is de titel al bekend. Het nummer heet Europapa. Volgens de selectiecommissie heeft het nummer Europese hitpotentie, waardoor zij voor de song van Joost Klein hebben gekozen. Ook zal in het nummer de bekende combinatie van feest en nostalgie terugkomen. Volgens de artiest wordt het één groot feest. Geen rustig liedje of ballad zoals vorig jaar dus.

Joost Klein zal op donderdag 29 februari live te gast zijn bij De MiddagAvondshow met Arjen Lubach. Het programma gaat om 16:45 uur op NPO 1 van start, waardoor het online te zien is op NLZIET. In de speciale uitzending zal Joost Klein voor het eerst zijn nummer Europapa aan de wereld laten horen en zijn videoclip laten zien. Ook zal Arjen Lubach hem vragen stellen over het nummer en alle voorbereidingen rondom het Eurovisie Songfestival. Om 16:55 uur is vervolgens de videoclip op het YouTube-kanaal van het Eurovisie Songfestival te zien.

➡️ Ga meteen naar De MiddagAvondshow op NPO 1 met Arjen Lubach bij NLZIET.

Welke landen zien we nog meer terug in de tweede halve finale?

Joost Klein zal op donderdag 9 mei in de tweede halve finale te zien zijn. Hij zal het moeten opnemen tegen Albanië, Armenië, Denemarken, Griekenland, Malta, Oostenrijk, Tsjechië, Zwitserland, België, Estland, Georgië, Israël, Letland, Noorwegen en San Marion. Tien van deze landen stromen door naar de grote finale op zaterdag 11 mei. Mustii zal dit jaar België vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De 33-jarige artiest zal met het nummer Before the party’s over de stemmen van de jury en kijker proberen te veroveren.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.