Jong Zijn In 2021: live stream van Talkshow Nieuwskamer x De Balie (29 december 2021)

Hoe was het om jong te zijn in 2021? Nieuwskamer organiseert in samenwerking met De Balie een jaaroverzicht door de ogen van de jongere generatie in de vorm van een talkshow. Iedereen kan de talkshow Jong Zijn In 2021 gratis online volgen op woensdag 29 december 2021 om 20:00 uur.

Jong Zijn In 2021 door Nieuwskamer en De Balie

Het jaar 2021 was wederom een roerig jaar voor de jongeren en er is dus veel om over te praten. De vraag die daarom centraal staat tijdens de talkshow van Nieuwskamer en De Balie is: Hoe was het om jong te zijn in 2021? Er wordt ook gekeken naar de toekomst. Wat betekenen de belangen van jongeren voor het toekomstige coronabeleid en hoe gaan jongeren voortaan leven?

Nieuwskamer beoogt in het nieuwe jaar de stem van jongeren te vergroten. Jongeren zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met de toekomst van de samenleving en het is belangrijk dat zij zich gehoord voelen. Via Nieuwskamer kan een nieuwe generatie journalisten en opiniemakers verhalen maken die nu nog ondergesneeuwd zijn in het publieke debat.

Gasten die aan zullen schuiven

Aan tafel zit onder andere Lale Gül om over haar veelbesproken boek ‘Ik ga leven’ te spreken. Zij werd onlangs uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar. Verder zitten DJ Nina de Koning, verslaggever Jeroen Holtrop en opiniemaker Benito Walker aan tafel.

Ook zal voormalig Staatssecretaris Mona Keijzer aanwezig zijn die na drie maanden zich voor het eerst in de media zal uitspreken na haar ontslag uit het kabinet. Ze gaat in gesprek over een nieuw perspectief op leven met het coronavirus. Dit doet ze met politiek filosoof Josette Daemen, hoofd IC-afdeling van het UMCG en D66 senator Peter van der Voort.

De avond wordt gemodereerd door Marcel Bamberg, Talitha Muusse en Yoeri Albrecht.

De Balie live stream online kijken
Beeld: Nieuwskamer / De Balie
Nieuwskamer jongeren
Beeld: Nieuwskamer / De Balie

Hier kun je de talkshow online kijken

Iedereen kan hier via de officiële website van De Balie gratis deze avond digitaal bijwonen. Vanaf 20:00 uur op woensdagavond 29 december 2021 zal de livestream via die pagina uitgezonden worden.

Ophef rondom uitspraken Diederik Gommers

Na de uitzending ontstond veel ophef rondom Diederik Gommers die in de context van het gesprek corona ‘peanuts’ noemde. Nieuwskamer deelde in de onderstaande tweet het volledige interview met de medische specialist uit het OMT die een toonbeeld is geworden in de manier waarop Nederland omging met de coronapandemie.


Tekst & Beeld: Nieuwskamer