Jomanda is gevonden! Documentaire ‘Lady of the Light’ is nu van start bij discovery+

Opnieuw komt discovery+ met een baanbrekende documentaireserie. Na de spraakmakende docu De Moord op Marianne Vaatstra zal in oktober de vierdelige serie Jomanda: Lady of the Light met Tineke de Nooij in première gaan bij Discovery’s streamingdienst.

Documentaire ‘Lady of the Light’ is vanaf 29 oktober 2021 te zien op discovery+

In de jaren ’90 was er niemand die niet wist wie Jomanda was. Zij zag zichzelf als de schakel tussen hemel en aarde zag en met haar paranormale krachten gaf ze als ‘engel in de blauwe jurk’ spectaculaire healings aan tienduizenden mensen. Ze werkte met bovennatuurlijke ‘witte wezens’ en haar ingestraalde water was voorzien van genezende krachten. Maar naarmate haar succes groeide en ze bekend werd met eigen shows op radio en TV, roerden ook steeds meer critici zich. Zo werd ze beschuldigd van geldklopperij en legden tegenstanders een link met de dood van actrice Sylvia Millecam, die voor haar borstkanker hulp zocht bij Jomanda. Dit werd uiteindelijk haar ondergang. Ze verhuisde naar het buitenland om een rustiger bestaan te leiden.

Ze houdt nu al jaren schuil en lijkt ieder contact te vermijden. Wie is deze vrouw? Wat heeft ze teweeggebracht en waar is ze nu precies? De streamingdienst discovery+ lanceert op 29 oktober een gloednieuwe vierdelige documentaireserie—Jomanda: Lady of the Light—waarin Tineke de Nooij op zoek gaat naar Jomanda. Elke week zal een nieuwe aflevering online verschijnen.

Tineke de Nooij gaat in Canada op zoek naar Jomanda

Radio en TV-icoon Tineke de Nooij (80) was in de jaren negentig bevriend met Jomanda, maar ook zij heeft lang niets meer van haar gehoord. Omdat Tineke nooit heeft getwijfeld aan de gaven van Jomanda en haar altijd is blijven steunen, is zij samen met particulier rechercheur John Warrink naar Canada gegaan om met eigen ogen te ervaren hoe het nu met het medium gaat. Ze hebben daar na jaren radiostilte Jomanda weten te vinden en Tineke heeft haar meerdere keren gesproken. Wat haar te wachten staat is bijzonder, ontroerend én… spiritueel. Tineke de Nooij vertelt hierover: “Wat ik in de afgelopen dagen heb meegemaakt is onbeschrijfelijk. De zoektocht naar Jomanda was totaal anders dan ik had verwacht: veel emotioneler.”

In de docuserie komen we meer te weten over Jomanda’s geschiedenis en Tinekes reis aan de hand van uniek archiefmateriaal en interviews met mensen die zeggen wonderbaarlijk te zijn genezen en nog steeds fervent aanhanger van haar zijn. Voormalige collega’s, fans en critici komen aan het woord, maar ook BN’ers zoals Mylene de la Haye, Jack Spijkerman, Jan Uriot, Haye van der Heyden en Sjoerd Pleijsier.

Uitzendschema van docuserie ‘Jomanda: Lady of the Light’ op discovery+

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“De Wonderen En De Gekte”Vrijdag29 oktober 2021
2“Het Zakelijk Breid En De Tol Van Een Legende”Vrijdag5 november 2021
3“Wonderen Of Waanzin”Vrijdag12 november 2021
4“Millecam En De Vlucht”Vrijdag19 november 2021

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland