‘Joker 2: Folie à Deux’ komt eraan: alles wat we tot nu toe weten

Een van de bekendste DC-schurken is natuurlijk de Joker. In 2019 werd hij vertolkt door een fenomenale Joaquin Phoenix, en dit bleef niet onopgemerkt. Met elf Oscarnominaties, een Golden Globe, BAFTA Award én Academy Award voor Phoenix en een 8,4 uit 1,2 miljoen stemmen op IMDb was iedereen razend enthousiast over deze film. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven, en gelukkig gaan we die krijgen in de vorm van Joker 2: Folie à Deux. In dit artikel vertellen we je alles wat we tot nu toe over de sequel weten, van het verhaal tot de releasedatum.

Waar gaat ‘Joker 2’ over?

Hoewel het script van ‘Joker 2: Folie à Deux’ er wel al ligt—zo heeft regisseur Todd Philips op zijn Instagram gedeeld—zijn er nog geen plotdetails over de film naar buiten gebracht. Wat we wel weten, is dat de film naar verluidt muzikale elementen zal bevatten en Harley Quinn hierin waarschijnlijk een grote rol zal spelen.

De subtitel van de film, Folie à Deux, wijst hier ook al op. Dit betekent vrij vertaald Waanzin voor twee en is de Franse benaming voor een mentale aandoening die door twee of meer mensen gedeeld wordt. De kans is dus groot dat dit deel zich afspeelt in Arkham Asylum, waar Harley Quinn en de Joker elkaar in de comics ontmoetten. Een insider heeft dit volgens The Wrap ook al bevestigd.

Net als de eerste film zal het tweede deel zich naar alle waarschijnlijkheid weer afspelen buiten het DC Extended Universe, waardoor er weer een donkere, psychologische weg mee ingeslagen zal worden. In hoeverre de muzikale elementen de toon van de film veranderen ten opzichte van het eerste deel, is nog niet bekend.

Wie zitten er in de cast van ‘Joker 2’?

Met behulp van zijn Instagram-bericht deelde Phillips niet alleen de titel van de vervolgfilm, maar bracht hij ook nog ander goed nieuws naar buiten: Joaquin Phoenix (Her, Gladiator) keert terug als de Joker! We zien hem op de tweede slide namelijk het script lezen. Tegenover hem zal als Harley Quinn niet Margot Robbie verschijnen, maar Lady Gaga (A Star is Born, House of Gucci). Dat bevestigde de zangeres en actrice op Twitter.

Dit zal niet de eerste keer zijn dat Gaga en Phillips moeten samenwerken. De regisseur werkte eerder al als producer van A Star is Born, waarin Lady Gaga samen met Bradley Cooper de hoofdrol vertolkte. Die laatste werkte dan weer als producer voor Joker, maar of hij terugkeert voor Joker 2 is niet bekend.

Over andere castleden is er ook nog niet veel nieuws naar buiten gebracht, al wordt er wel gespeculeerd dat Zazie Beetz terugkeert om de rol van Sophie Dumond te spelen. In welke vorm zij te zien zal zijn, als een echt persoon of als fantasie, is nog niet bekend.

Wat is de releasedatum van ‘Joker 2’?

We moeten nog wel even geduld hebben. Het duurt namelijk nog tot 4 oktober 2024 voordat deze film in de bioscoop verschijnt, waardoor de film precies vijf jaar na Joker te zien zal zijn. De productie van de film gaat naar alle waarschijnlijkheid in december 2022 van start.

De film wordt geproduceerd door Warner Bros. Pictures en zal naar verwachting op diens streamingdienst HBO Max te zien zijn. Tegen die tijd brengen we je uiteraard op de hoogte van de precieze online releasedatum, via onze website, social media-kanalen en nieuwsbrief.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.