Jennifer Aniston en David Schwimmer: hoe zit het nu tussen de twee?

Ze vormden misschien wel het populairste koppel van de sitcom Friends (1994-2004): Ross Geller en Rachel Green. Voor fans een goede reden om te hopen dat ook de acteurs zelf, Jennifer Aniston en David Schwimmer, samen zouden komen. Heel lang leek dit er niet in te zitten, tot de geruchtenmolen in 2021 na de uitzending van Friends: De Reünie weer overuren begon te draaien. Zijn de twee dan toch echt aan het daten? In dit artikel laten we weten hoe het nu tussen de acteurs zit.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Zijn Jennifer Aniston en David Schwimmer aan het daten?

Rachel en Ross wisten elkaar in Friends—te zien op HBO Max—helemaal te vinden, maar de acteurs Jennifer Aniston en David Schwimmer bleven al die tijd maar een beetje om elkaar heen draaien. Tot teleurstelling van de fans, die zeker wisten dat er ook tussen de acteurs echte chemistry te vinden was, bleven ze altijd gewoon vrienden. En nadat de serie in 2004 stopte, leek het liefdesverhaal tussen de twee dan toch echt klaar te zijn—tot vorig jaar de Friends-reünie plaatsvond…

Toen kwam de aap eindelijk uit de mouw tijdens het interview met James Corden: David Schwimmer en Jennifer Aniston hadden tijdens de opnames weldegelijk een “major crush” op elkaar, zo lieten ze weten. Daten in het echte leven zat er alleen niet in omdat ze allebei steeds een andere relatie hadden, maar gelukkig wisten de personages van de acteurs elkaar wel vinden. “We just channeled all our adoration and love for each other into Ross and Rachel,” vertelde Jennifer Aniston.

Het was natuurlijk te verwachten, maar deze onthullingen zetten de geruchtenmolen weer helemaal in gang. Immers is Jennifer Aniston single sinds haar huwelijk met acteur Justin Theroux in 2017 strandde en tekende ook David Schwimmer in datzelfde jaar de scheidingspapieren. Toen een insider aan Closer wist te melden dat de twee elkaar ná de reünie toch echt gevonden hadden, wisten de fans het dus zeker: de twee moesten wel samen zijn!

Jennifer Aniston en David Schwimmer ontkennen relatie

Helaas kwam er kort daarna alweer slecht nieuws voor iedereen die hoopte op een nieuwe Hollywood-romance: beide acteurs ontkenden deze geruchten namelijk.

“Het was bizar. Ik kon het eigenlijk niet geloven. Echt waar? Dat is mijn broer!
– Jennifer Aniston tegen Entertainment Tonight

Een tijdje later postte Jennifer Aniston echter wel onderstaand bericht op Instagram. Is dit naast een inside joke ook een knipoog naar de ontluikende relatie met David Schwimmer? We hebben er sindsdien niet veel meer over gehoord, dus voor nu blijven het slechts geruchten. Wie weet wordt dit ooit nog vervolgd!

Meer informatie over de serie

In de razend populaire sitcom Friends volgen we zes vrienden in hun jonge jaren die komische avonturen meemaken op hun werk, in de liefde en thuis in New York’s Manhattan van de jaren ’90.

TitelFriends
SoortSerie
Jaar1994-2004
Duur10 seizoenen
CategorieKomedie, Romantiek
IMDb8,8 uit 921.000 stemmen
MakersMarta Kauffman, David Crane
CastJennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.