Wie vermoordde Jeffrey Epstein? | Documentaire op discovery+ volgt Netflix serie ‘Filthy Rich’ op

In de maatschappelijke oproer omtrent #MeToo is van meerdere beroemdheden ernstig misbruik aan het licht gekomen. Zo zijn bijvoorbeeld Harvey Weinstein, Bill Cosby en Kevin Spacey al eerder in opspraak gekomen. Het is de laatste weken erg onrustig online rondom de zaak van de steenrijke zakenman Jeffrey Epstein. De vele aanklachten omtrent seksueel misbruik en de schimmige manier waarop hij tot zijn einde kwam, hebben streamingdiensten Netflix (Jeffrey Epstein: Filthy Rich) en discovery+ (Who Killed Jeffrey Epstein: An ID Murder Mystery) allebei een documentaire doen produceren over de wereldberoemde en beruchte Epstein.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films en series op discovery+ kijken ✅

Het verhaal van Jeffrey Epstein

Het levensverhaal van Jeffrey Epstein lijkt op het eerste gezicht een verhaal van razendsnelle groei en maakbaar succes. Waar hij begint als schoolverlater, ontpopt hij zicht tot wiskundedocent en uiteindelijk tot succesvol en steenrijk zakenman. Achter dit schijnbaar succesvolle leven, blijkt later echter een geschiedenis van gruwelijk misbruik van talloze jonge vrouwen te schuilen.

Veelvuldig aangeklaagd

Onderzoeksjournalist Vicky Ward werd in 2003 getipt over het vermeende kindermisbruik en begon aan haar uitgebreide onderzoek. In 2005 werd Epstein dan ook aangeklaagd voor het transport en misbruik van minderjarige vrouwen. Wonderbaarlijk genoeg wist hij de aanklachten grotendeels te omzeilen en weg te komen met een straf van slechts 13 maanden huisarrest. In 2017 werd de zaak echter opnieuw van dichtbij bekeken en zo kwam Epstein in 2019 onder voorarrest in de gevangenis.

Mysterieuze dood

Op 10 augustus 2019 werd de zakenman dood in zijn cel gevonden. Het leek alsof Epstein zelfmoord had gepleegd, maar de forensisch experts en media stelden hier hun vraagtekens bij. Zou de man zich van zijn eigen leven hebben beroofd om een publieke veroordeling te ontlopen? Of was zijn dood onderdeel van een sinistere cover-up? Was het zelfmoord of werd hem door anderen het zwijgen opgelegd?

Veelbekeken documentaires

Het gruwelijke en mysterieuze verhaal van Epstein’s leven heeft door de jaren heen al veel stof doen opwaaien, maar lijkt nu in de digitale wereld een nieuwe wervelwind op gang te hebben gebracht. De documentaires van Netflix en Dplay focussen zich respectievelijk op het vermeende misbruik en de mysterieuze dood van de zakenman.

Via Dplay is nu de nieuwe documentaire Who Killed Jeffrey Epstein: An ID Murder Mystery te zien (14 dagen gratis).

Who Killed Jeffrey Epstein: An ID Murder Mystery (2020) op Dplay

Op 9 juni 2020 verscheen de ruim 2 uur durende docu Who Killed Jeffrey Epstein: An ID Murder Mystery op streamingdienst Dplay van Investigation Discovery. De documentaire volgt Epstein’s politieke connecties, zijn filantropische banden en beroemde vriendschappen om de prangende vraag te proberen te beantwoorden hoe hij tot zijn einde is gekomen. Discovery publiceert vaker soortgelijke documentaire’s, zoals de docu over Harvey Weinstein die nieuw op Dplay in mei 2020 was.

Synopsis

Exclusieve interviews en uitgebreid onderzoek brengen nieuwe feiten boven water over de onverkwikkelijke wereld van Jeffrey Epstein, zijn bevoorrechte leven en controversiële dood.

Details

Titel: Who Killed Jeffrey Epstein: An ID Murder Mystery
Soort: Film
Jaar: 2020
Categorie: Documentaire, Misdaad
Duur: 2 uur en 15 minuten
Kijken: Bekijk direct op Dplay

Jeffrey Epstein: Filthy Rich (2020) op Netflix

De Netflix documentaire over Epstein verscheen op 27 mei 2020 op de streamingdienst. De serie toont het piramidespel van misbruik (naar de woorden van advocaat Brad Edwards) die Jeffrey Epstein teweeg heeft gebracht. Het wordt steeds pijnlijker duidelijk hoe de miljonair zich door zijn hele leven heen heeft gemanipuleerd door een mengeling van geld en macht. Zo vertellen ooggetuigen wat voor gruwelijke dingen er gebeurden op zijn afgelegen villa’s in Palm Beach en zijn privé-eiland bij de Maagdeneilanden. Daarnaast vragen de makers zich af wat de rollen van de vriendin van Epstein (Ghislaine Maxwell), de Britse prins Andrew en Bill Clinton in dit verhaal zijn.

Synopsis

Overlevenden wereldwijd onthullen de manipulatie, het misbruik en de emotionele littekens die de rijke veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein heeft opgelopen. Hun verhalen onthullen een sekssmokkelring van machtige enablers in de aanloop naar zijn arrestatie in 2019.

Details en trailer

Titel: Jeffrey Epstein: Filthy Rich
Soort: Serie
Jaar: 2020
Categorie: Documentaire, Misdaad
Seizoenen: 1 seizoen
Afleveringen: 4 afleveringen
IMDb: 7.1 uit 6,254 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube
Kijken: Bekijk direct op Netflix