Vond je ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ interessant? Dan moet je deze docu zien

Iedereen heeft het op dit moment over Monster: The Jeffrey Dahmer Story, dé nieuwe true crime-serie op Netflix over een van de meest beruchte seriemoordenaars ooit. Tien afleveringen lang kruipt acteur Evan Peters in de huid van deze man, die tussen 1978 en 1991 een reeks van gruwelijke misdaden beging. Vond jij deze serie ook interessant en zou je wel meer willen weten over Jeffrey Dahmer? Op discovery+ kun je dan nu de documentaire Jeffrey Dahmer: Mind of a Monster kijken.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Het verhaal van Jeffrey Dahmer in ‘Jeffrey Dahmer: Mind of a Monster’

Hoe veranderde Jeffrey Dahmer van een verlegen puber in een beruchte seriemoordenaar, necrofiel en kannibaal? In de gedramatiseerde Netflix-serie hebben we dit natuurlijk al deels kunnen zien, maar ook discovery+ vertelt dit griezelige en weerzinwekkende verhaal in hun documentaire Jeffrey Dahmer: Mind of a Monster.

Van 1978 tot 1991 vermoordde Jeffrey Dahmer zeventien verschillende mannen en jongens. Hij stond ook wel bekend als de ‘Milwaukee Cannibal’, want hij was er niet vies van om zijn slachtoffers op te eten. In de serie op Netflix hebben we al gezien dat het falende politiebeleid en het systematische racisme ervoor zorgden dat Dahmer veel te lang zijn gang kon gaan. In de documentaire op discovery+ wordt dit verhaal nogmaals belicht. Met behulp van honderden pagina’s met transcripties van politie- en FBI-interviews en persoonlijke getuigenissen van familie, vrienden en nabestaanden, wordt dit beklijvende verhaal op een hele andere manier onthuld. Bekijk hieronder alvast de eerste beelden en lees ook onze recensie van ‘Jeffrey Dahmer: Mind of a Monster’.

Andere documentaires over Jeffrey Dahmer

De documentaire over Jeffrey Dahmer op discovery+ is onderdeel van een serie waarin het verhaal van meerdere seriemoordenaars verteld wordt, waaronder Ted Bundy en The Happy Face Killer. Met behulp van nooit eerder vertoonde beelden en getuigenschriften wordt een uniek inkijkje geboden in de levens en de geest van deze mannen.

Na de populaire serie komt Netflix overigens ook met een eigen documentaire. Vanaf volgende week kun je bij de streaminggigant namelijk Conversations with a Killer: Jeffrey Dahmer Tapes kijken. In deze docuserie wordt het verhaal van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaar nogmaals uitgebreid verteld. De serie verschijnt op 7 oktober in het aanbod.

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook. Veel kijkplezier!

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.