Alle ‘Jason Bourne’-films in de juiste volgorde (en waar je ze kijkt)

De wereldberoemde boekenreeks van Robert Ludlum is natuurlijk verfilmd en dit leverde ons vijf bloedstollende films én een serie op. Misschien wil je je wel aan een marathon wagen. Net als andere filmliefhebbers vraag je je dan waarschijnlijk af wat de chronologische volgorde van alle Jason Bourne-films precies is. Hieronder laten we precies weten welke delen je eerst moet kijken.

Dit is de juiste volgorde van alle ‘Jason Bourne’-films

In 2002 was het tijd voor The Bourne Identity. Voor het eerst kwam er een boek van de Amerikaanse thrillerschrijver naar het witte doek. Hiermee was het verhaal van Jason Bourne (Matt Damon) nog niet klaar, want er volgden maar liefst vier delen en een serie. Hieronder zetten we de chronologische volgorde voor je op een rijtje.

VolgordeTitelReleasejaar
1The Bourne Identity2002
2The Bourne Supremacy2004
3The Bourne Ultimatum2007
4The Bourne Legacy2012
5Jason Bourne2016
6Treadstone (serie)2019

Waar zijn de ‘Jason Bourne’-films te bekijken?

Er zijn drie video on demand-platforms waar je de Jason Bourne-films kunt kijken: SkyShowtime, Prime Video en de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Bij die laatste kun je ze zonder abonnement huren of kopen.

Koop je de films, dan blijven ze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je ze zo vaak bekijken als je wilt. Als je kiest voor huren, heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van Jason Bourne en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting. Bij SkyShowtime en Prime Video is een abonnement wel nodig, maar kijk je vervolgens zonder aanvullende kosten. Bij Amazons streamingdienst vind je overigens ook de serie Treadstone.

→ Zin in een filmmarathon? Bekijk direct alle Jason Bourne-films op Amazon Prime Video 🤩

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Jason Bourne-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Star Wars-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Verhaal en trailer van ‘The Bourne Identity’

Een vissersboot redt een drenkeling uit de zee. De man lijdt aan geheugenverlies en weet niet wie hij is. Al snel zitten er allerlei veiligheidsdiensten achter hem aan en blijkt hij te beschikken over allerlei bijzondere vaardigheden.


Synopsis: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.