Documentaire over de strijd tussen Britney en Jamie Spears deze zaterdag te zien

De strijd tussen Britney Spears en haar vader zal je vast niet ontgaan zijn. Eind 2021 kondigde de zangeres van hits als Oops, I Did It Again en Toxic aan dat ze was ontsnapt aan het curatorschap van Jamie Spears en liet ze weten een aanklacht tegen hem in te willen dienen. Maar wat is er allemaal waar aan de krantenkoppen en beschuldigingen? Discovery+ duikt in de docuserie Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials in de strijd tussen vader en dochter.

Hier gaat ‘Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials’ over

Even een korte recap: na haar mentale inzinking in 2008 kwam Britney Spears onder het wettelijk toezicht van haar vader Jamie terecht, wat inhield dat ze vrijwel geen zeggenschap meer had over haar eigen leven, gezondheid, dagelijkse gebruiken en financiën. Jarenlang waren er dan ook geruchten van financiële corruptie en misbruik en eind 2021 kwam deze strijd tot een hoogtepunt. Heel Twitter stond vol met de hashtag #FreeBritney en uiteindelijk werd bekendgemaakt dat het gelukt was: de popzangeres was ontsnapt aan het curatorschap van haar vader.

Op discovery+ verschijnt op zaterdag 17 december een tweedelige documentairereeks over de strijd tussen de zangeres en haar vader. Door middel van media-interviews, beeldmateriaal, social media-posts en juridische getuigenissen wordt geanalyseerd wat nu de échte waarheid is achter de strijd binnen de familie Spears. Interessant! Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Eerder dook discovery+ al in andere veelbesproken rechtszaken

Dit is niet de eerste keer dat discovery+ door middel van een tweedelige documentairereeks in de strijd tussen twee celebrities duikt. Zo analyseerden zij eerder de strijd tussen voetbalvrouwen Rebekah Vardy en Coleen Rooney en was ook de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard onderwerp van gesprek.

De twee acteurs vochten in 2022 hun strijd uit in de rechtszaal en hielden de gemoederen daarmee behoorlijk bezig. In de documentaire die discovery+ hierover maakte worden beide kanten van de zaak belicht. Het eerste deel vertelt Johnny’s kant van het verhaal. Hoewel Amber Heard hem betichtte van huiselijk geweld en dit de Pirates of the Caribbean-acteur een behoorlijke reputatieschade opleverde, beweert hij juist door haar mishandeld te zijn. De tweede aflevering draait om Amber. Zo vertelt zij voor het eerst voor de camera over een vermeende aanranding. Advocaten, juridische experts en journalisten kwamen daarnaast voorbij om hun licht te schijnen op de zaak. Ook erg interessant om te zien! Deze docu is nu al te zien op discovery+.

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je ook het volledige aanbod van de streamingdienst. Ontmoet ook andere liefhebbers om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.