Snel kijken: de James Bond-films verdwijnen binnenkort weer van Prime Video

Voor abonnees van Amazon Prime Video was het een paar maanden geleden feest: eind mei werd er een collectie van 25 James Bond-films toegevoegd aan het aanbod, maar toen was al bekend dat dit voor een beperkte periode zou zijn. Nu blijkt de einddatum in zicht te zijn, want binnen 30 dagen zal (bijna) de volledige filmreeks weer van de streamingdienst in Nederland verwijderd worden.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

24 James Bond-films verdwijnen binnenkort van Amazon Prime Video in Nederland

Het was een mooie verrassing toen de nieuwste James Bond-film—No Time to Die (2021)in mei al razendsnel in streaming première ging bij Amazons SVOD-dienst Prime Video. Eerder was de film, net als het grootste deel van de rest van de James Bond-collectie, enkel nog te huur bij het video on demand-platform en bij concurrerende TVOD-diensten als Pathé Thuis. Samen met 24 andere titels uit de 007-reeks werd het op 30 mei 2022 mogelijk om als abonnee voor slechts €2,99 per maand (en de eerste 30 dagen gratis) naar de film te kijken. En naar de rest van de catalogus van Amazon Prime Video natuurlijk.

Nu blijkt aan de goede tijd echter een eind te komen, zoals vooraf al was aangekondigd. De “beperkte periode” was niet exact vastgesteld, maar blijkt op enkele maanden neer te komen. In de komende 30 dagen zullen 24 films namelijk verwijderd worden, zo blijkt uit het verdwijnsein van Amazon Prime Video in augustus 2022. Een exacte datum is er nog niet, maar die zal gepubliceerd worden op onze website en social media-kanalen zodra hij bekend is.

De enige titel die voorlopig nog mist in het lijstje is de voorheen genoemde film No Time to Die. Of Amazon de rechten hiervoor als enige wel langer heeft weten te behouden, of dat ook deze film binnenkort aan het overzicht van verwijderde titels zal worden toegevoegd, is momenteel nog niet zeker.

🚨 Update: Inmiddels heeft Amazon Prime Video het verdwijnsein bijgewerkt en staan de James Bond-films hierin niet meer vermeld. Mogelijk zullen ze voorlopig bij de streamingdienst te zien blijven. Je blijft op de hoogte via deze pagina.

Overname van MGM maakte lancering van James Bond-films bij Amazon Prime Video mogelijk

Vorig jaar kwam er groot nieuws naar buiten in de filmwereld, want Amazon maakte bekend de James Bond-studio MGM over te hebben genomen. De overname werd gefinancierd met het gigantische bedrag van 8,45 miljard dollar. Als onderdeel hiervan werd het mogelijk om 25 films uit de totale collectie van 27 James Bond-titels aan het aanbod van Prime Video toe te voegen. Alleen Casino Royale (1967) en Never Say Never Again (1983) kwamen niet online, want de rechten daarvan liggen niet bij MGM.

NO TIME TO DIE Trailer – In Cinemas October 2021.

Ook weer nieuwe films en series in aantocht naar de streamingdienst

Er zullen natuurlijk niet alleen films en series verdwijnen, want het aanbod van Amazon Prime Video wordt binnenkort gespekt met nieuwe titels. Zo worden nog voor het eind van deze maand onder andere A League of Their Own, Escape from Mogadishu, seizoen 3 van Making the Cut en de actiefilm Samaritan met Sylvester Stallone gelanceerd. Vervolgens is het in september vooral tijd voor de langverwachte serie van The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.